Annonce

Annonce

Brev:

Tester grænser og bliver mere selvstændig


29. september 2018

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Tester grænser og bliver mere selvstændig

Hej Helen,

Jeg skriver til dig, da min store søn (22 måneder) virkelig er begyndt at teste grænser. Det er super positivt da det jo ender i meget større selvstændighed.

MEN... Jeg har svært ved altid at finde ud af hvordan jeg skal reagere.
Jeg går ikke ind for time out - jeg synes ikke "skæld ud" er forkert, men det trænger ikke rigtig igennem til den lille knægt.

Oftest siger han "nej" lige inden han gør noget han ikke må. Ellers siger "kaster"/"slå" hvis han har tænkt sig at kaste/slå med noget han ikke må kaste/slå med.

Et eksempel kan være han er for vild ved hans lillebror (5 mdr.). Det er ikke altid vi kan nå hen til dem inden det går galt. Hvis han står ved siden af lillebror og siger "slå". Få sekunder efter slår han lillebror.
Jeg siger "Nej, det må du ikke. Du må ae lillebror" eller "Jeg kan godt forstå du gerne vil lege med lillebror, men det der er for vildt til lillebror, jeg tror han bliver ked af det".

Men - og jeg ved ...


Annonce

... godt det er helt ok og almindeligt - men nogle dage har man bare ikke nær så meget energi. Jeg har gentaget mig selv 10 tusind gange de sidste to dage. Han kaster, han slår og nogle gange kan man se han nærmest går rundt og leder efter noget han ikke må (han kan endda finde på at gå rundt at sige "nej, nej, nej, nej" og pludselig gøre noget han ikke må).

Jeg ved godt børn ikke er udspekuleret og ikke går det for at være irriterende. Men det kan altså godt føles sådan nogle dage.

Jeg har en følelse af at det nærmest bliver værre og værre i takt med at min tålmodighed daler. Idag har været specielt hård...
Og det gør næsten ondt at sige for helt ærligt så har jeg jo verdens dejligste børn og de opfører sig rigtig pænt og det er slet ikke et problem bare mangel på overskud...

Håber du vil dele din tanker med mig og hjælpe mig med hvordan jeg skal svarer min ældste når han gør noget den 10 tusinde gang som han ikke må... :-)

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Madpakke og børn

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)

Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce