Annonce

Annonce

Svar: Spisning ved far


21. september 2018

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære N og A

Tak for jeres brev :)

Det lyder som om, at jeres dreng lige nu forbinder det at få flaske og at spise med mor, og det er derfor rigtig fint, hvis mor fortsat tilbyder jeres dreng flaske, så han netop får sin mælk, falder til ro og kan puttes til en dejlig lur.

Det er dog samtidig rigtig vigtigt, at far stadig leger, skifter ble, lader jeres dreng putte i sine arme osv. så far på den måde stadig er aktiv omkring jeres søn, og så de begge mærker glæden ved hinanden. Jo mere far kan gøre af alt det, som ikke handler om at give mælk, jo mere vil far naturligt kunne træde til og give flasken, hvis mor en dag ikke er hjemme :)

Det bånd der knytter far og barn - er alt mulig andet end mælk. Tænk på børn der ammes og som naturligt kun kan få mælk af deres mor - de får stadig et tæt bånd til deres far, netop fordi far kan alt andet. Så det er super dejligt, at far bader, leger, giver skemad osv. Bliv endelig ved med det, og det er vigtigt, at far ikke føler sig utilstrækkelig men fornemmer, at han kan og at jeres dreng er knyttet til ham. Det er der ikke tvivl om, at han er, som I beskriver det :)

Hvis far vil forsøge med flasken en gang imellem, så kan det nogle gange hjælpe at have en klud, som dufter af mor. Hvis mor bruger den samme klud, når du giver flaske, ...


Annonce

... så er der genkendelighed er og samtidig dufter kluden lidt af dig.

Det kan også hjælpe at forsøge med en anden flaskestilling. Ligesom man kan amme i forskellige stillinger, så kan man også give flaske på forskellig måde, og det kan nogle gange være en god idé, at far giver flasken på en anden måde en mor gør det - fordi det måske ikke er så meget flasken, men måden mor gør det på, som han så netop forbinder med mor. Så far kan prøve at sætte sig med jeres dreng på en anden måde... I min bog "Helens bog om amning og flaske" kan I se eksempler på flaskestillinger :)

Det kan også være et forsøg værd, at far tilbyder flasken direkte i sengen eller barnevognen, når jeres dreng skal sove - så jeres dreng kommer helt væk fra favnen. Det er en af fordelene ved at give flaske, at man nogle gange kan tilbyde den der, hvor barnet skal sove og på den måde undgå skiftet fra favn og ned i seng, som nogle børn protesterer mod - jf. tidligere svar til jer om, hvordan I gør dette :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Men lige nu lyder det som om, at far skal finde roen i at han kan alt andet end at give flaske, og jeres dreng smiler, leger og griner med far - der er ingen tvivl om, at jeres dreng er glad for sin far :)

Jeg vil anbefale far at læse min bog "Helens bog til far"... :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce