Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sove i vuggestuen - 22 mdr.


5. september 2018

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Oskars mor og far

Tak for jeres brev og velkommen til :)

Dejligt at høre, at I har læst min bog om børn og søvn og hjemme forsøger at øge den fysiske afstand mellem jer og Oskar, ved at stå i nærheden, stryge og lægge tøj sammen. Det er super godt. Det må I gerne fortsætte med. Sørg dog for at stå så han kan se jer og ikke behøver rejse sig for at sikre sig, at I er der.

Hvordan sover de i vuggestuen, eller hvilke muligheder er der, når han skal puttes? Det vil naturligt have noget at sige, om børnene ligger i krybber ude eller sover i små senge i et værelse, ligesom det har noget at sige, hvor længe der er en pædagog i nærheden, når børnene skal sove. Alt efter hvordan det foregår, så tænker jeg, at pædagogerne har lidt forskellig mulighed at forsøge - for det er naturligvis rigtig godt, hvis Oskar kan komme tilbage i den gamle rytme og få sin søvn midt på dagen. Det er rigtig fint, at I nogle dage henter ham tidligere og forsøger at give ham en lur hjemme, men det rykker på hans rytme og gør ikke potningen dagen efter lettere, så det vil være godt, hvis vuggestuen vil være med til at finde en løsning :)

Det lyder som om, at alle børn puttes ude og sover i krybber, og hvis det er tilfældet, så kan I overveje, om han kan have glæde af at have sin egen barnvogn med, som han kender og måske derfor bedre kan sove til middag i den. Det kan også sagtens være fint at bruge krybberne, og jeg vil foreslå, at pædagogerne starter med at putte Oskar, men lader ham sidde og kikke og følge med. Når han ser de andre børn bliver puttet en efter en, så vil han kunne spejle sig i dette og dermed få en fornemmelse af, at det er dette som skal ske nu - og ...


Annonce

... efterfølgende kan pædagogen så gå hen til Oskar, hjælpe ham med at blive lagt ned og finde roen...

Hvis der er mulighed for at børnene også puttes indenfor, så sidder der sandsynligvis en pædagog sammen med børnene, når de skal sove. Måske læser hun lidt i en bog, så de falder i søvn til lidt godnatlæsning eller lignende - og hun kan så sætte sig ved siden af Oskar i en periode, holde ham i hånden eller blot verbalt bekræfte "sove nu", "læg dig ned", "nat-nat" osv. lidt ligesom I også gør om aftenen, når I står i nærheden og forsøger at hjælpe ham. PÅ den måde kan han godt få lidt ekstra nærhed og opmærksomhed, når det er puttetid og hjælpes ind i den rytme, som tidligere har fungeret rigtig godt.

Har han en puttebamse, slaskedukke, putteklud eller lignende? Det vil være rigtig godt, da den kan fungere som substitut for jer og også være et bindeled mellem institution og hjem. Lige nu er det svært for ham at komme tilbage - I har haft en dejlig sommerferie og det er naturligt hårdt, når hverdagen starter igen, og det reagerer han på. Derfor kan det være rigtig rart for ham med en bamse eller lignende, som følger ham hjemmefra og som naturligt indgår som en fast del af det at skulle sove.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn har glæde af et lille fotoalbum, som I kan lave med billeder af ham, mor, far, hans seng, barnevogn, bamse osv. og som han kan have med i vuggestuen og evt. ligge og kikke i, når han skal sove. Og der kan netop godt være billeder af nogle af de ting, som forbindes med søvn - seng, bamse, sut, putteklud, nattøj, dyne...

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - og glæder mig til at følge jeres lille familie lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce