Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sove i vuggestuen - 22 mdr.


5. september 2018

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Oskars mor og far

Tak for jeres brev og velkommen til :)

Dejligt at høre, at I har læst min bog om børn og søvn og hjemme forsøger at øge den fysiske afstand mellem jer og Oskar, ved at stå i nærheden, stryge og lægge tøj sammen. Det er super godt. Det må I gerne fortsætte med. Sørg dog for at stå så han kan se jer og ikke behøver rejse sig for at sikre sig, at I er der.

Hvordan sover de i vuggestuen, eller hvilke muligheder er der, når han skal puttes? Det vil naturligt have noget at sige, om børnene ligger i krybber ude eller sover i små senge i et værelse, ligesom det har noget at sige, hvor længe der er en pædagog i nærheden, når børnene skal sove. Alt efter hvordan det foregår, så tænker jeg, at pædagogerne har lidt forskellig mulighed at forsøge - for det er naturligvis rigtig godt, hvis Oskar kan komme tilbage i den gamle rytme og få sin søvn midt på dagen. Det er rigtig fint, at I nogle dage henter ham tidligere og forsøger at give ham en lur hjemme, men det rykker på hans rytme og gør ikke potningen dagen efter lettere, så det vil være godt, hvis vuggestuen vil være med til at finde en løsning :)

Det lyder som om, at alle børn puttes ude og sover i krybber, og hvis det er tilfældet, så kan I overveje, om han kan have glæde af at have sin egen barnvogn med, som han kender og måske derfor bedre kan sove til middag i den. Det kan også sagtens være fint at bruge krybberne, og jeg vil foreslå, at pædagogerne starter med at putte Oskar, men lader ham sidde og kikke og følge med. Når han ser de andre børn bliver puttet en efter en, så vil han kunne spejle sig i dette og dermed få en fornemmelse af, at det er dette som skal ske nu - og ...


Annonce

... efterfølgende kan pædagogen så gå hen til Oskar, hjælpe ham med at blive lagt ned og finde roen...

Hvis der er mulighed for at børnene også puttes indenfor, så sidder der sandsynligvis en pædagog sammen med børnene, når de skal sove. Måske læser hun lidt i en bog, så de falder i søvn til lidt godnatlæsning eller lignende - og hun kan så sætte sig ved siden af Oskar i en periode, holde ham i hånden eller blot verbalt bekræfte "sove nu", "læg dig ned", "nat-nat" osv. lidt ligesom I også gør om aftenen, når I står i nærheden og forsøger at hjælpe ham. PÅ den måde kan han godt få lidt ekstra nærhed og opmærksomhed, når det er puttetid og hjælpes ind i den rytme, som tidligere har fungeret rigtig godt.

Har han en puttebamse, slaskedukke, putteklud eller lignende? Det vil være rigtig godt, da den kan fungere som substitut for jer og også være et bindeled mellem institution og hjem. Lige nu er det svært for ham at komme tilbage - I har haft en dejlig sommerferie og det er naturligt hårdt, når hverdagen starter igen, og det reagerer han på. Derfor kan det være rigtig rart for ham med en bamse eller lignende, som følger ham hjemmefra og som naturligt indgår som en fast del af det at skulle sove.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn har glæde af et lille fotoalbum, som I kan lave med billeder af ham, mor, far, hans seng, barnevogn, bamse osv. og som han kan have med i vuggestuen og evt. ligge og kikke i, når han skal sove. Og der kan netop godt være billeder af nogle af de ting, som forbindes med søvn - seng, bamse, sut, putteklud, nattøj, dyne...

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - og glæder mig til at følge jeres lille familie lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce