Brev:
Sove sammen i sengen til lur
Hej Helen,
Min søn er nu lidt over 3 måneder og han har det rigtig godt. Han tager fint på og udvikler sig godt.
Han er meget rolig og glad i løbet af dagen og derfor skriver jeg egentlig heller ikke fordi "vi har et problem", men mere fordi jeg har et stort fokus på søvnen.
Som du ved fra tidligere breve sover han ikke meget mere end 30 minutter ad gangen når han sover lur, til gengæld sover han meget lange stræk om natten (helt op til 8 timer uden mælk).
Du har anbefalet at jeg prøver at ligge mig med ham i sengen de dage hvor jeg har tid til det så han kan få en længere lur. Det har jeg nu forsøgt de sidste to dage. Det har sådan set være en succes, han har sovet to timer begge dage. Jeg er dog lidt i tvivl om et par ting.
Først og fremmest, jeg ammer ham i søvn, dermed bliver han ikke "lagt", det øver vi selvfølgelig til de andre lure i løbet af dagen. Men er det en udfordring at vi ikke øver det ved denne lur?
Han vågner stadig, første dag gik der en ...
... times tid inden han søgte bryst og i dag søgte han allerede efter 30 min. Så ammer jeg ham jo igen i søvn - er det ok? Er det, det rigtige at gøre? Eller er det bedre at gøre noget andet? Han vågner mere op hvis jeg giver ham hans sut igen.
Idag stod vi op kl 8.30 han sov første lur omkring kl 10.30-11, anden lur kl. 13.30-15.45. Næste gang han blev træt var kl. 19, nu er kl. 21.30 og han har været vågen to gange siden men stort set kun for at blive ammet og falde i søvn igen.
Jeg synes det er tidligt kun at sove to lure?
Til sidst, er det bedre for ham at sove i sengen med mig ved siden af - eller først sove i barnevognen for derefter at komme ind og blive ammet og sove videre i min favn?
Jeg tænker det første måske er bedst, da jeg i andet scenario ikke kan ligge ham fra mig igen så vågner han op. Modsat kan det nogle gange være rart at han ikke er ved mig hele luren igennem. Jeg har jo som du nok kan regne ud ikke meget tid uden ham i løbet af dagen.
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.