Brev:
Rytme, tvillinger
Kære Helen.
Her kommer andet spørgsmål i rækken omkring mine tvillinger :) Det er altså smart med den brevkasse!!
Jeg har tvillinger dreng/pige på 11 mdr. der ikke helt har en fast rytme. Det gør mig egentlig ikke SÅ frygtelig meget men jeg vil alligevel forsøge at skabe nogle lidt mere forudsigelige rammer.
De ammer morgen/aften, det hænder at pigen springer aftenamning over men ellers er det ret fast. Vi har for nogle uger siden gået væk fra at amme 3 gange om dagen og det fungerer fint. Pludseligt havde de bare ikke det behov. Problemet er lidt, at når de ammer om morgenen ml. 6.30-8.00 og de ikke vil sove videre (drengen kan dog godt tage en time mere såfremt han ammes ml 5-6), så er de ikke sultne før, efter deres formiddagslur. Og det ender så ofte med at de tager en god skraber på et par timer og står op ved frokosttid. Det gør mig jo egentlig ikke det store at de får grød der og frokost eftermiddag osv. Men tænker det nu alligevel ville være godt at rykke rytmen inden de starter i VS. Samtidig tænker jeg, at de måske får få timer om natten og går for sent i seng? Rytmen lige pt. ser således ud:
7.30-8.00 vågner og bliver ammet
9-10 puttes til første lur
11-12 vågner og spiser grød evt. frugt, vand af kop eller frokost: rugbrød grønt etc.
14-15 Sover eftermiddagslur 1 time max ...
... halvanden
15-16 Vågner og får mellemmåltid, frugt, bolle, grønt
18.00 Aftensmad, fælles med mor og far
19.00-19.30 Aftengrød/flaske afhængig af om de fik grød om morgenen
20.00-20.30 Ammes og puttes til natten
Jeg forsøger at give dem grød inden de bliver puttet til første lur. Men de spiser kun sjældent, medmindre de begge har ammet tidligt om natten og derfor er naturligt sultne. Problemet er at de max kan holde 1-2 timer om morgenen og bliver hurtigt super trætte og derfor ikke når at opbygge sulten.
Vi har kæmpet rigtig længe med at putte dem kl. 20. Førhen da de blev puttet ml 20-21 vågnede de igen efter en time og var helt friske. Så vi endte til sidst med at putte dem ml kl. 22-23 hvilket naturligvis ikke er optimalt. Vi brugte dog nogle uger på at rykke dem et kvarters tid, indtil vi nået til kl. ca 20. Burde vi arbejde med at rykke dem yderligere tilbage og forsøge at sove længere om morgenen? Vi er jo ikke super interesseret i at skulle stå op kl. 5 el 6 :)
Mht. deres sene eftermiddagslur - er de ikke til at holde ud at være sammen med hvis de ikke har sovet så senest vågner ca. 16. Så græder de bare hele aftenen men vil alligevel ikke falde i søvn før. Ja, det er noget af et puslespil. Håber du har nogle gode råd til, hvordan vi evt. kan optimere situationen.
Bedste hilsner
Anna and the twins
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.