Brev:
Mælk om natten - 11 mdr.
Kære Helen!
Jeg har en søn på snart 12 mdr (næste uge), som drikker rigtig meget mælk om natten.
Han har hele tiden været en stor og høj dreng og spist godt. Det gør han stadig. Han får 6-7 måltider om dagen (morgenmad, formiddagsmad, frokost, 2x eftermiddagsmad, aftensmad og godnatgrød), og spiser rigtig godt til dem alle. Han drikker meget vand i løbet af dagen.
Han vågner ca. kl 6, sover en enkelt lur kl. 11 (ca. 1,5-2 timer) og sover omkring kl 19-19.30.
Han er glad og nem igennem dagen og det tager 5-10 minutter at putte ham i hans egen seng på vores soveværelse - det er jo rigtig dejligt.
Han er startet i en rigtig god dagpleje (med kun 2 andre børn) for 3 uger siden og har ikke haft nogen reaktion herpå.
Mit spørgsmål drejer sig om hans nat-drikkeri. Jeg har endnu ikke fået mere end 3 timers ...
... sammenhængende søvn det sidste år :(
Min søn har altid drukket meget mælk om natten (stoppede med at amme, da han var 8 mdr). Han drikker lige nu en godnatflaske og vågner så 3-4 gange i løbet af natten og drikker her 2 store flasker (ca. 500 ml).
Jeg forsøgte for 2 mdr siden at stoppe hans nat-drikkeri. Jeg forsøgte at give ham vand, tage flasken fra ham efter en enkelt tår eller nusse ham og give sut. Alle metoder resulterede i gråd og meget lange vågenperioder om natten. Efter en måneds tid uden søvn gav jeg op.
Jeg tror desværre han bruger mælken som søvn-association, når han vågner lidt op. Han er ikke knyttet til en bamse eller lignende.
Har du nogen forslag til, hvordan jeg kan forsøge igen at stoppe hans nat-drikkeri? Og tror du han er sulten? Jeg synes, han spiser helt utroligt meget mad!
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte