Svar: Vedr. vægt
Kære Zadeh
Tak for dit brev :)
Som udgangspunkt skal små børn vokse lidt hele tiden - både i vægt og i længde. Deres vægt bør ikke som sådan gå i stå, men de vil naturligt ikke vokse lige meget hele tiden.
Det er rigtigt, at man hos nogle børn i 3-4 måneders alderen kan se, at de pludselig ikke tager helt så meget på som tidligere. Det kan handle om flere ting, f.eks. kan det skyldes, at de har taget rigtig meget på i starten og nu begynder at "finde deres leje". Det kan også være tegn på, at de fysisk er ved at være så store, at de måske har brug for at få sat deres mælkebehov lidt op, og hvis dette ikke er nok til at øge vægten, så kan det være tegn på, at de måske begynder at have behov for lidt skemad - men der kan også være andre ting, som spiller ind.
Hvis du oplever, at din dreng ikke rigtig har taget på, siden han var 3 måneder gammel, så er det ...
... vigtigt, at du kontakter jeres læge og også gerne din sundhedsplejerske. Både lægen og sundhedsplejersken har indtastet hans vægt- og længdemål fra fødslen, og det kan de gøre igen. Ved at gøre dette vil de kunne se, om han følger sin kurve og vokser det, man normalt ville forvente - og ud fra dette vil du også kunne få vejledning om, hvordan du skal forholde dig. Om du f.eks. skal øge hans mælkeindtag...
Hvis du har din drengs vægt- og længdemål fra fødslen, så kan du i medlemsklubben her på siden finde kurver, som du kan printe og tegne målene ind på, og det kan derfor give dig lidt idé om, hvorvidt din dreng vokser og tager på, som han skal. Han skal helst følge sin egen kurve, ikke stige for meget eller falde i kurver...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre...
Rigtig meget held og lykke :) Glæder mig til at følge jeres lille familie videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.