Annonce

Annonce

Svar: Fortsætte med at amme - del 4


18. august 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår, hvis din læge giver dig medicin, som stopper din mælkeproduktion og samtidig fortæller dig, at det er vigtigt at babyer får lov til at ligge og sutte, og at de har brug for den kontakt... Det er jo meget modstridende, og det gør dig naturligt kun ekstra forvirret, ked af det og kan meget let give en følelse af, at du som mor gør noget forkert... :(

Jeg synes, det er vigtigt, at du finder roen i at give flaske. Din dreng kan sagtens få den mælk, han har behov for, og han vil trives rigtig godt på denne måde. Det vil give dig en ro i hverdagen, at du ved, at han får sit behov dækket, og derfor ikke taber sig - og det vil give dig meget mere ro og overskud i hverdagen, både til at tage dig af lillebror og også være der for storesøster, ligesom flasken også giver far mulighed for at tage over en gang imellem.

Du kan sagtens give din dreng masser af nærhed og tæt fysisk kontakt, selvom du giver ham flaske. Det er netop vigtigt, at du holder ham i din favn og lader ham mærke dig og fornemme dig, når han ligger hos dig og spiser - og I kan have en meget fin øjenkontakt, imens han spiser sin flaske, ligesom du kan sidde med ham, holde ham og pludre med ham, når han har tømt sin flaske. Det er ofte hurtigere at spise af en flaske end at spise af et bryst, og det giver dig netop mulighed for at sidde med ham og prioritere tiden sammen på en anden måde. I takt med at han bliver ældre, vil han naturligt være mere vågen, og jeres pludre perioder og mulighed for tæt kontakt bliver langsomt længere...

Hvis du gerne vil give ham hud-mod-hud-kontakt, så kan du naturligvis også stadig gøre dette. Du må gerne gå i bad med ham, det ...


Annonce

... kan være at lægge dig i et badekar, hvis I har et sådan - eller måske bedsteforældrene har et badekar, som du kan låne, hvis du synes det kunne være hyggeligt en dag.. Du kan også sagtens lægge dig med ham i dobbeltsengen og lade ham være på din brystkasse, hvor I mærker hinanden, kan dufte og fornemme hinanden...

Der er altså ikke nogen grund til at frygte, at kontakten mellem dig og din dreng skulle blive dårligere af, at du giver ham flaske! Og jeg anbefaler, at du giver ham hans fulde behov på flaske! Jeg vil ikke anbefale, at du forsøger at starte amning op igen.

Hvis du så derudover en gang imellem har lyst til at lægge ham til brystet, eller du fornemmer, at han søger brystet og gerne vil die - f.eks. hvis I ligger i badekar sammen eller du ligger i dobbeltsengen med ham, så må du naturligvis gerne lade ham gøre dette, hvis I begge nyder det. Men det vil i givet fald kun være hygge. Hans mælkebehov stilles via flasken - og det er helt okay :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du har været rigtig meget i tvivl om, hvorvidt du skulle amme eller give flaske eller gøre begge dele. Du er endt med at få medicin der stopper din mælk - og det er sådan det er. Du er stadig en god mor, selvom du ikke ammer. Faktisk er du en rigtig god mor for begge dine børn, hvis du prioriterer overskuddet, roen og tiden til hinanden i familien, så det hele ikke går op i amning, udmalkning, supplement, brystbetændelse osv. og alle dine tanker om, hele tiden at gøre noget forkert - brug i stedet tiden på at være sammen, hygge jer sammen, nyde hinanden og den tid I er i lige nu, som jo aldrig kommer igen - og det kan flasken netop give jer :)

Prioriter overskud til både dig selv, begge dine børn, hele jeres familie...

Stort knus med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce