Brev:
Hjælp om natten
Kære Helen
Endnu engang tak for gode råd og hurtigt svar.
Som jeg skrev sidst, er vi flyttet i nyt og større hus, og det er hele familien meget glade for. Og som jeg også skrev sidst, har begge børn været glade for at komme på eget værelse, og de har sovet helt utrolig flot de første uger.
Men det har ændret sig over de sidste to uger. Det var måske også lidt for godt til at være sandt 😊
Lillebror på to år sover fortsat okay. Han græder og har brug for hjælp med dynen eller andet 1-4 gange i løbet af natten. Primært i mellem kl. 23 og 01, hvor han lader til at sove ekstra uroligt. Men alt taget i betragtning, er det okay.
Alt er stadig meget nyt, og han har kun været tilbage i vuggestuen i knap to uger. Så der sker meget i hans liv lige nu.
Men storesøster, der, de sidste næsten to år, har sovet dejligt hele natten, er begyndt at vågne og komme ind til os. Jeg følger hende tilbage og sidder hos hende, til hun sover (det tager typisk 30 til 60 minutter). Det skal lige siges, at hun har været vant til at sove med en voksen på værelset, siden vi fik lillebror. Det var far i begyndelsen, men det sidste års tid har det primært været mig, der sov hos hende.
Når hun skal sove om aftenen, er det mig, ...
... der putter, og vi læser bog, og jeg sidder hos hende, og vi holder i hånd, til hun sover. Hun ved godt, jeg går, når hun er faldet i søvn. Alligevel vågner hun og henter hun mig kl. 02.30 (ret præcist) hver nat, og jeg følger hende tilbage og putter dynen om hende og sidder hos hende, til hun er faldet i søvn igen.
Tror du, det er en fase eller en reaktion på det nye? Vi flyttede for lidt over en måned siden, og hun reagerer typisk på bagkant. Sådan var det eksempelvis også med børnehavestart i sin tid. De første dage var sjove, og hun elskede alt det nye. Men efter nogle uger kom reaktionen, og hun blev rigtig ked af det, når vi afleverede.
Kan vi gøre noget, andet end at tale med hende om det?
Kombineret med lillebrors opvågninger er vi tvunget til at sove lidt på skift, og det vil vi selvfølgelig gerne ændre på.
Det skal også lige siges, at det er blevet mig, der fast putter storesøster, og far putter lillebror. Skal vi ændre på det?
Hun vil nemlig KUN have mig i løbet af natten, og det er ikke altid så praktisk. Men hun bliver meget ked af det, hvis far prøver at tage over, og derfor har vi føjet hende – også for ikke at risikere at vække lillebror.
Jeg håber, du kan hjælpe med gode råd.
Kærlig hilsen
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.
Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn
Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.