Annonce

Annonce

Brev:

Søvn 11 mdr.


13. august 2018

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvn 11 mdr.

Kære Helen,

Vi har en vidunderlig lillesøster og en 4,5 årig dreng. Lillesøster har ligesom storebror haft naturlig god evne til at sove, hun har altid spist lidt og ofte ved brystet og har siden hun blev født vågnet ca. hver 3. time og spist - af og til lidt længere om natten. Hun har været god til at falde i søvn, især om dagen kunne hun af og til vende hovede i køredragten og falde i søvn selv inden jeg kom ud med hende.

Hun er hele tiden vugget i søvn i vores favn og jeg nåede at begynde at sengetræne med hende omkring 7-8 mdr. og det gik rigtig godt, det lykkedes mig at vugge hende, synge for hende, indtil hun var træt nok til at lægge, hvorefter jeg kunne fortsætte med at synge og lægge hende og berolige hende med hænderne til hun faldt i søvn.

Så kom hun i seperationsfasen og var vildt svær at lægge. Og jeg har hele tiden ventet på, at det skulle gå over, men det tidspunkt er aldrig rigtig kommet. Tilgengæld har jeg løbende prøvet at træne det alligevel, ved at vugge hende til hun havde lukket øjenene, uden at sove fast, men så snart hun bliver lagt ned vågner hun og springer op.
Men det har fungeret ok, at vugge hende i søvn og om natten har hun drukket, men er aldrig faldet i søvn ved brystet, men bare vendt sig om på siden og sovet videre, så det virkede ikke som om hun havde et søvnassociationsproblem. Hun kan også godt falde i søvn af sig selv når hun er urolig ved siden af mig. Hun bliver lagt i egen seng og kommer op og ligger hos mig i dobbeltsengen ved første opvågning.

Hun har lige fået de to første tænder i undermunden og var tydeligt plaget af det idag, og søvnen har været dårlig i nogle uger, måske længere - men lidt med forskel. Hun har siden midt juli begyndt er være enormt urolig omkring kl. ...


Annonce

... 4 - 5 og ind i mellem er hun vågnet helt op og har været umulig at lægge igen. Og det er intensiveret det sidste stykke tid, så hun sparker længe når hun vågner og spiser og hver nat den sidste uge har haft 2-3 vågne timer på forskellige tidspunkter midt på natten, hvor hun er frisk og vil lege.

Hun spiser stadig for meget ved brystet om dagen - jeg prøver at skære ned, men samtidig er vi 2 måneder udenfor hjemmet alle sammen, fordi jeg er begyndt at arbejde, så nogle gange får hun brystet for at få tingene til at fungere og fordi jeg vil være sikker på, at hun føler sig tryg og mærker mig, nu hvor hun ikke har mig fuld tid mere. Hun er sammen med far og storebror i løbet af dagene, hvilket har skruet ned for det i hverdagene, men så er hun begyndt at kræve brystet hele tiden i stedet når jeg så er der, ofte bare for at drikke en sjat for at tjekke om hun må. Vi har lige aftalt at (jeg) vil ned til 2 gange om dagen, morgen og aften, men der er samtidig lige brudt to tænder igennem og jeg har indtil videre kun prøvet at amme mindre.

Hun havde en rimelig fast rytme, hvor hun sov lur omkring kl. 10 og nogle gange igen ca. 14.30 - og hun har været lidt påvirket af varmen i forhold til mad, men spiser rimelig godt i løbet af dagen, spiser selv, smager på alting og får vand af kop. Tilgengæld er der lidt gak i det hele, nu hvor hun er så meget vågen om natten.

Samtidig er det svært at træne putning med den lille, fordi vi alle sammen sover i samme værelse og storebror også har en lidt svær tid omkring sovning siden han smed sutten har han været utryg - selvom han ellers altid har været megagod til at sove.

Hvordan gør vi og starter vi med det hele på een gang eller een ting af gangen.

Tak for hjælp

Fra en natteravn

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce