Brev:
Lange natteopvågninger - 10 mdr.
Kære Helen,
Min søn på 10,5 måned sover virkelig uroligt om natten og vågner tidligt, så jeg kunne virkelig godt bruge et par input fra dig i forhold til, hvordan vi får arbejdet på mere nattesøvn herhjemme.
Han bliver puttet omkring kl. 19.30 med en flaske i sengen på eget værelse. Vi vender ham på siden, holder en hånd på ham, og så sover han efter 5 minutter. Han vågner ofte to gange om natten, førhen skulle man tit bare give ham en sut, men de sidste 2-3 måneder har dette ikke været nok, og vi ender med at sidde hos ham længe inden han igen sover tungt. Det er som om han hurtigt halvsover, når vi lægger en hånd på ham, men lige så snart man flytter den vender han sig og græder og somme tider ligger han også bare virkelig uroligt selvom vi ligesom holder ham. Det betyder altså vi bruger ca. en time hver gang han vågner og dermed ofte to timer i alt hver nat.
Hvis han bliver meget ked af det, eller vi bare ikke gider tage kampen, kommer han med ind i vores seng og sover. Jeg ved ikke om vi gør os selv en bjørnetjeneste og det næsten ...
... kan være årsagen til at han vågner og ikke vil sove igen, at han altså mere eller mindre bevidst søger at komme ind til os? Han får ikke mad om natten længere og de gange vi har forsøgt os med en flaske for at se om det kunne give ham noget ro, har det ingen effekt haft.
Tilmed vågner han så kl 5 hver morgen og har gjort det ca. 3-4 uger nu. Han virker meget frisk og vi kan slet ikke få ham til at sove videre, men efter ca. en halv time er han træt igen og de sidste dage har vi kunne få ham til at sove en time til halvanden mere. Han er altså ikke frisk, når han vågner kl 5, men vi synes heller det er holdbart, at han skal være vågen lidt for så at sove igen. Vi har det princip, at dagen ikke starter før kl 6, så der er ingen leg eller lignende, men det har indtil videre ikke gjort en forskel på hans tidlige opvågning.
Om dagen sover han fint – ofte får han lur fra 9-11 og igen fra 14-16 i barnevognen.
Som sagt så håber jeg du kan give noget input og råd i forhold til, hvordan vi fremadrettet får bedre søvn.
Venlig hilsen
Milos mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.