Brev:
Halvanden årig vil pludselig ikke puttes
Hej Helen.
Også lige et spørgsmål vedr min datter på 1 1/2 år.
Hun har de sidste 4-5 mdr været super nem at putte om aftenen. Vi læser, børster tænder, læser bog, får en kop vand på sengekanten og puttes derefter med kanin og nusseklud. Jeg trækker spilledåsen op og kysser godnat og plejer herefter at kunne gå ud. Så ligger hun og *synger* eller mosler lidt hvorefter hun er faldet i søvn indenfor 15 min ca. Nogle gange har jeg lige skulle ind en gang eller to og lægge dynen over hende igen/give vand eller lignende, men ellers ingen problemer. Ret flot synes jeg faktisk, da vi samtidig har en lillebror på 7 mdr i huset.
Perioden hvor hun "krævede os ekstra" om aftenen, efter hans fødsel, var faktisk forholdsvis kort.
Men nu - fra den ene dag til den anden vil hun pludselig ikke puttes. Hun begynder allerede at stritte imod når jeg går ind mod soveværelset (Hun sover ved ...
... siden af os i tremmeseng). Og når jeg som altid sætter hende ned i sengen, springer hun grædende op og siger "ud ud ud" og rækker armene op. Må derfor ind i mellem tage hende op på skødet til hun er faldet til ro, og så forsøge igen. Men hun insisterer på at holde i hånd nu helt indtil hun er faldet i søvn og bliver nærmest helt "panisk" hvis jeg går ud. Sådan helt "seperationsangst" agtigt igen.
Undrer mig blot over hvad det kan skyldes?
Vi har lige været 14 dage i sommerhus hele familien - kan det være det hun reagerer på? at være hjemme igen? Far i huset har et job hvor hun ofte ikke ser ham i mange dage af gangen - kan det mon være overgangen fra intensiv tid sammen i sommerhus, til nu at skulle undvære ham igen, at hun reagerer på? Eller er det bare en fase de går igennem i denne alder? I sommerhuset var der ingen problemer, det startede da vi kom hjem igen.
På forhånd tak :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.