Brev:
3-årig kan ikke smide bleen
Kære Helen.
Vi har en dejlig og på mange områder meget moden datter på 3 år, bare ikke når det kommer til at smide bleen. Hun har meget længe kunnet holde sig når hun ikke har ble på og de sidste 3-4 måneder har hun kunnet holde sig i 4-5 timer. Hjemme tager vi tit bleen af hende og så kommer hun og beder om at få en på når hun føler trang. Man kan også se på hende når hun skal tisse og det er få gange at hun har tisset i bukserne. Når hun har gjort det er hun kommet til os for at få tørre bukser på, men hun er ikke ked af det, nærmest lidt stolt.
Problemet er at vi ikke kan få hende til at bruge potten eller toilettet. Vi tilbyder hende det ofte når vi kan se at hun skal tisse, men hun giver altid udtryk for at hun ikke har lyst. Hun sidder indimellem på potten, men det er højst 5 sekunder. Hun har også siddet der og læst i en bog et par gange i længere tid, men der sker stadig ingenting, det er som om at hun ikke kan/vil give slip, for så snart hun får bleen på tisser hun.
Vi vil ikke presse hende, men hun virker fysisk parat til at smide bleen og derudover har hun en meget sart hud, så vi har ...
... ofte problemer med rødme pga. bleen. Et andet problem er at hun ikke fortæller de voksne i børnehaven når hun har brug for at blive skiftet, så hun kan gå længe med en beskidt ble. Det gør hun heller ikke hjemme og vi skal nærmest tvinge hende til at få skiftet ble, hun har alt for travlt med at lege og der er altid noget hun lige skal først. Det virker ikke til at genere hende at bleen er beskidt og hun vil oftest gerne have en ble på når vi tager den af. Vi kan dog som regel overtale hende til at få den af, ”numsen skal lige have luft” og så er det fint.
Hun startede i børnehave i maj, mens hun gik i vuggestue sad hun ofte på deres lille toilet og tissede indimellem. Jeg er ikke klar over hvor meget hun gør det i børnehaven. Der er desuden sket en del i hendes liv de sidste måneder, for 1 ½ måned siden blev hun storesøster og for 3 uger siden stoppede hun med at bruge sut. Vi føler dog at der er kommet ro i familien nu, men forstår jo godt at det er store ændringer for hende. Hun er en ret fremmelig pige der har et meget veludviklet sprog og giver udtryk for følelser og behov.
Med venlig hilsen
G og L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
8. august 2024 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.
Svær putning til nat - 2 år, 8 mdr.
Hej Helen Jeg skriver vedr. vores datter som nu er 2år og 8 måneder. Hun...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...
Viden om børn:
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig