Brev:
Nedtrapning af antal flasker
Hej Helen
Tusind tak for dit forrige svar. Det er så dejligt med en masse konkrete råd og en forklaring på separationsfasen. Det hjælper på forståelsen for, hvorfor tingene driller lidt lige nu.
Jeg har lige lidt opfølgende spørgsmål:
Du skriver f.eks. at det er vigtigt med faste sove- og spisetider. Spisetiderne er så vidt muligt på de samme tidspunkter, men det kan være lidt sværere med sovetiderne.
Han bliver altid puttet på ca. samme tidspunkt om formiddagen, men om eftermiddagen synes jeg det er vanskeligt at se hvornår han er træt (måske fordi han hellere vil opleve og lege som du skriver). Træthedstegnene er ikke altid tydelige.
Betyder det så at du foreslår at putte ham på et helt fast tidspunkt? Uanset om han har vist tegn eller ej?
Derudover skriver du i dit forslag til dagsplan, at dagen starter med morgengrød og ikke en flaske. Her har jeg et spørgsmål til antallet af flasker. Lige nu får han 4 flasker og ...
... skal jo ned på 3, men jeg har været i tvivl om hvilken flaske der skulle fjernes.
Lige nu får han følgende:
Flaske inden middagslur - spiser ca 100 ml.
Flaske aften - spiser ca. 100-200 ml.
Drømmeflaske - spiser som regel hele flasken dvs. 240 ml.
(Tak for tidligere svar omkring drømmeflaske. Jeg var åbenbart for hurtig til at give op sidst jeg prøvede, for nu kører det bare og det er yderst sjældent at han afviser den).
Flaske tidlig morgen kl. ca 05.00 - spiser også her rigtig godt - ca. 160-240 ml. Vi forsøger at sove lidt videre, men han er ikke nem at få til at sove igen. Han skal svøbes og puttes med. Sover ca. 1 time mere inden dagen starter og han får havregrød.
Vil det sige at du anbefaler at når han vågner omkring kl. 05.00, så skal dagen starte og han skal have grød?
Hvis det er det bedste for rytmen, så gør vi selvfølgelig det, men synes det er lidt tidligt:)
På forhånd mange tak,
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Cykelstol
De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.
Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.
Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder