Brev:
Søvn ved 7-8 mdr. baby
Hej Helen.
Vores søn Jonathan er nesten 8 mnd. For en mnd siden syntes vi der var rimelig styr på søvnen og ammingen. Han ammet 5-6 gange i døgnet. Sidste gang aften 19-20, en gang nat ved 02-tiden, igen inden formiddagslur ved 9-tiden, 12-13 og 15-16. Udover dette fik han da 3 skemåltider. For 3-4 uger siden fik han skoldkopper med medfølgende let feber og snue. Da var han pylret og søkte brystet oftere. Det tillod jeg da jeg oplevet han havde brug for det. Specielt om natten var han urolig og den ene natamning blev til 2-4.
Efterfølgende har han været vedvarende urolig om natten. Han ligger og sparker med benene og roder med dynen. Han har også fortsat at søge efter bryst flere gange om natten. Han vågner ikke helt, men ligger og smågræder i søvne og kaster på sig. Hvis jeg ikke gør noget eskalerer det til reel gråd. Jeg har prøvet at stryge han over ansigt og krop, da begynder han også at græde. ...
... Den anden nat forsøgte jeg og tage han op og vugge han, da roet han sig når jeg holdt han, men græd voldsomt hver gang jeg forsøgte at lægge han ned. Hvis han får amme i 3-5 min, stopper dette momentant. Jeg er usikker på om han er inde i en urolig fase hvor han bare har brug for den ekstra trøst eller om han har fået en “uvane” efter han var syg?
Han er tung for alderen og har ikke brug for mad om natten, men det er vel begrænset hvor meget han får i sig på 3-5 min?
Vi har i mellemtiden øget til 4 skemåltider/dag og jeg er med på at antal amninger skal reduceres, men vil det ikke være ok at heller skære ned på antal amninger om dagen?
Jeg håber jo vi bare er inde i en lidt svær fase, som heg gerne vil hjælpe han gennem på en skånsom måde. Samtidig er det hårdt at blive ved med alt det natroderi, og vil gerne have dit syn på hvordan man bedst kan komme igennem det.
Med venlig hilsen
Jonathans mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.