Annonce

Annonce

Brev:

Skift søvnstadie og korte lure


27. juni 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Skift søvnstadie og korte lure

Hej Helen,

Jeg er desværre stadig frustreret over skift af søvnstadier.
Min søn er knap 2 måneder og han er for det meste glad og udvikler sig som han skal.

Jeg ved fra din bog at der ikke rigtig er nogen rytme på søvnen før omkring 3 måneder, men jeg synes (som du ved fra tidligere breve) at min søn powernapper. Jeg synes bare ikke jeg kan finde ud af hvorfor og hvordan pokker jeg ændre det.

Han sov bedre fra starten af og tog en del længere lure i starten. Nu er vi desværre i en situation hvor jeg synes han powernapper hele dagen. Det der undre mig er at han sover rigtig godt om natten. I nat sov han fra kl. 20 til kl. 02.30 også igen til kl. 06.00 det første stræk i barnevognen også andet stræk i hans tremmeseng (den fungere som bedside ved siden af mig).

Jeg forstår ikke helt hvorfor han godt kan skifte søvnstadie om natten men ikke om dagen? Og er det bare noget jeg skal "vente" på eller er det noget jeg skal forsøge at ændre?

Jeg har forsøgt at ændre det ved at give ham sutten igen hvis den er faldet ud, jeg har gået ture med ham, lagt en hånd på ham og gjort ...


Annonce

... ingenting. Men jeg synes stadig han vågner.

Han falder som regel rigtig godt i søvn, får bryst og bliver lagt mens han er døsig hvor efter han falder han af sig selv. Når han vågner og jeg forsøger at hjælpe ham videre til næste stadie synes jeg han vågner mere op.

Idag blev jeg ved, men det tog 45 min også sov han 30 min mere.
Først prøvede jeg sutten, den ville han ikke have. Så gik jeg med barnevognen og til sidst måtte jeg tage ham op i mine arme og vugge til han faldt til ro, så blev han lagt også måtte jeg gå igen. Så snart vi holdte stille vågnede han.

Jeg har også forsøgt at give ham en smule kogt vand idag for at se om det kunne hjælpe, men det synes jeg heller ikke har gjort den store forskel.

Jeg er klar over at varmen kan påvirke ham, men det var også et problem på de køligere dage i sidste uge.

Når man siger de skal falde i søvn der hvor de skal skifte stadie for ikke at blive forskrækket - gælder det så også hvor han står? Jeg ammer og ligger ham indenfor, venter på han falder i søvn inden jeg flytter ham ud. Kan det have noget at sige?

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce