Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sove - 6 mdr.


27. juni 2018

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at lillesøster trives, trods en lidt hård start med RS-virus og lungebetændelse. Der er ikke noget at sige til, hvis søvnen har voldt lidt problemer. Hun lyder dog til at være ovenpå igen, og det lyder som en god idé, at I nu forøger at arbejde lidt på søvnen :)

Det er fint, at du giver flaske. Det har bestemt sine fordele - du ved præcis hvor meget hun drikker, far kan hjælpe til, flasken kan gives, hvor hun skal sove så hun undgår skift, der kan forvirre hende osv. Og det vil være rigtig godt, at hun nu tilbydes 4-5 flasker i døgnet. Jeg anbefaler 4 flasker i 7 måneders alderen, og hun bliver 7 måneder lige om lidt... Disse flasker ligger godt tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften, og det betyder, at hun ikke længere skal have flaske om formiddagen.

Jeg tænker, at du ved at ændre lidt i dagsplanen kan skabe en anden og lidt mere hensigtsmæssig rytme, så hun måske drikker lidt mere af sin flaske før middagsluren og dermed måske også kan sove en lidt længere lur midt på dagen. Mit forslag til en dagsplan ser således ud:

Tidlig morgen 05: Flaske og sover videre

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop.

Du kan evt. koble lidt bløde frugtbåde og frugtmos sammen med morgengrøden, så hun har fået et mellemmåltid her. Hvis I går til vuggestuen, vil det også være rigtig godt, hvis du kan sætte lillesøster op i barnevognen og tilbyde hende lidt bløde frugtbåde i hånden, når I går...

Formiddag 9: Sover formiddagslur som nu af ca. 45-60 minutters varighed. Skal IKKE tilbydes flaske, når hun vågner, men tilbydes i stedet frokost lidt tidligere...

Frokost 11: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk og lignende i hånden. Det kan være rester fra aftensmaden, hjemmelavet mos eller du kan købe en middagsret fra glas... Vand ...


Annonce

... af kop.

Flaske og puttes til middagslur måske omkring kl 12-12.30...

Eftermiddag 14.30-15: Tilbydes lidt frugtmos eller fra 7 måneders alderen gerne lidt flerkornsgrød med frugtmos som topping og frisk blød frugt i hånden, vand af kop.

Puttes til powernap - imens storebror hentes...

Aften 17.30: Grøntsagsmos med kød eller fisk, udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad, suppleres med kogte grøntsagsbuketter i hånden, en kartoffelbåde fra ovnen eller lignende. Vand af kop.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Kommer i bad - det lyder som om, at I har en god rutine her

Flaske og puttes til natten ca 19.30-20

Sen aften 23-24: Drømmeflaske og sover herefter uden mælk til næste morgen tidlig, hvor hun så tilbydes en flaske igen.

Når I putter hende til natten, så vil jeg anbefale, at du putter hende i seng og prøver at give hende flaske imens hun ligger i sengen. Det gør, at hun ikke oplever skiftet fra din favn og ned hvor hun skal sove helt så voldsomt, som det lyder til at hun gør lige nu... Sørg for at elevere hendes hovedgærde, så hun ikke ligger helt fladt og prøv om du kan komme dertil, hvor hun slipper flasken, smiler til dig, triller om på siden og sover.

Når det så er sagt, så lyder det faktisk også som om, at hun ofte først er parat til at blive puttet når klokken måske er 20-20.30, og det er naturligvis helt okay, at hun puttes det senere. Det handler sandsynligvis om, at hun stadig har brug for en powernap om eftermiddagen. I takt med at hun forhåbentlig begynder at sove en lidt længere middagslur, så vil hun begynde at kunne springe powernappen over, og så vil hun ofte også være putteklar lidt tidligere. Så på den måde arbejder tiden også for jer - lige nu, hvor hun tager 3 lure dagligt, er det helt okay, hvis hun går lidt senere i seng :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke med hende:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce