Brev:
Afvænning af natflaske
Hej Helen
Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får mere mad og sover bedre i løbet af dagen. Han rokere fuldstændig rundt på dags lurene lige nu, så det er svært at lave et reelt overblik over vores dagsrytme. Han har alle dage sovet fire lurer på 40 minutter, hvor vi nu er nede på tre og endda to lange lurer nogen dage. Varigheden af en lur er mellem 40 minutter til 2 timer og der er ingen rytme i, om det er formiddags eller eftermiddags luren der er lang. Får han ikke en lang lur, får han en Powernap om aftenen. Det fungere egentligt fint.
Mit egentlige spørgsmål er om vores natflasker. Han får en flaske omkring 23.30, og efterspørger denne ligemeget hvornår han sidst har spist. Så efterspørger han igen omkring kl 03 og 05/06. Jeg er virkelig træt! Jeg har arbejdet på at komme af med kl 03 flasken, ved gradvist at tilbyde han mindre og mindre. Men så kom varmen og jeg synes ikke at han er så god til at drikke i løbet af dagen, hvorfor jeg ikke ville tage mere væske fra ham om natten.
Vores dag ser, som oftest sådan ud;
05/06 flaske - 130 ml, sover hurtigt videre
08, vågner og står op
08.30/09 grød med frugt topping, vand af kop.
10 formiddags lur og en lille sjat mælk (60ml) inden. Sover alt imellem 40-90 ...
... minutter
Ved kort lur, får han frugt og snacks
12/13 frokost, bonde brød med forskelligt pålæg og gnave grønt, vand af kop.
Flaske inden lur
Eftermiddagslur. Tidspunktet sviger meget, alt efter hvad lang formiddagsluren var, og hvor frisk han er. Varigheden 40-90 minutter, nogen gange længere.
Eftermiddags frugt og snacks
Flaske
17/18 evt Powernap
18/18.30 aftensmad, grøntsags mos med kød, eller det samme mad som os, vand af kop.
Efterfulgt af gnave grønt og frugt i men vi andre spiser færdigt.
20.00 flaske (150 ml)
Puttes og sover ofte omkring 20/20.30
23.30 flaske (150 ml)
03.00 flaske (100 ml)
Nogle nætter sjat spiser han mere og det virker som om det næste er mere vane spiseri.
Nogle dage er der en flaske mere i løbet af dagen, Fx hvis han har afvist et måltid grød. Så vi er i alt på 7-8 flasker i døgnet, hvilket jeg synes er meget. Mængden sviger meget, alt efter hvordan appetitten ved måltiderne har været.
Hvordan slipper jeg af med kl 03 flasken. Ville det evt være en idé og kører noget aften grød eller vælling? Jeg har prøvet at tilbyde vand om natten men det vil han ikke acceptere. Jeg har også tænkt om det ville hjælpe at gøre mælken tyndere, men derfor skal jeg jo stadig op.
Hilsen
En træt mor til en aktiv nat-spiser 😊
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.
Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger