Annonce

Annonce

Svar: Store sociale problemer


5. juni 2018

Kategori:
Alder:
8 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres dreng har det rigtig svært, og jeg ved fra dine tidligere breve, at problemerne har stået på længe, og det lyder desværre ikke som om, at det er blevet bedre... :(

Du nævner, at "alle omkring ham har stemplet ham som en dårlig kammerat", og det lyder derfor som om, at I har brug for noget konstruktiv hjælp - han har brug for noget støtte i hverdagen, og du er nødt til at tale med hans lærere og skolen om dette.

Jeg kan se, at der i kommunen, hvor I bor, er lærere som er udannet inden for AKT (Adfærd, Kontakt og Trivsel) og som derfor kan hjælpe med at skabe et undervisningsmiljø, som kan hjælpe jeres dreng med at trives, som kan vejlede og supervisere... En AKT-vejleder kan f.eks. se på klassens sociale samspil og kan give råd til, hvordan din dreng skal mødes - og en guide til, hvordan han skal møde andre...

Jeg kan også se, at kommunen har en metode de kalder HELP. Det går ud på at skabe et læringsmiljø, hvor hver enkelt elev føler sig set og mødt, og som skulle give gode betingelser for barnets faglige og sociale læring... Det lyder altså som om, at skolerne i den kommune, hvor I bor, har forskellige muligheder og er opmærksomme på børnenes trivsel - og derfor er det vigtigt, at I taler med skolen og forsøger at finde en løsning.

Du har tidligere nævnt, at du er bekymret for, om din dreng kan have en autismediagnose eller andet, som giver ham de udfordringer han har - og hvis du stadig har denne bekymring, så er det meget vigtigt, at du taler med jeres læge. Du kan også kontakte kommunens PPR og bede om at tale ...


Annonce

... med en skolepsykolog... Der er også mulighed for "åben anonym rådgivning" via PPR i kommunen, hvor I bor. Her kan du møde op og tale med en børnepsykolog. Jeg skal sende dig et link :)

Det er vigtigt, at du bliver taget alvorligt, og du må ikke gå rundt og føle, at ingen vil høre, hvad du siger. Du er oprigtigt bekymret, og det skal du naturligvis reagere på - men det lyder som om, at det kunne være en rigtig god idé for jer at tale med en børnepsykolog fra PPR. De vil også kunne rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig derhjemme, og hvad I hjemme kan gøre for at hjælpe jeres dreng bedst muligt. Hvordan du skal håndtere de konflikter, der opstår mellem jer, og hvordan du f.eks. kan tale med ham og de svære situationer, uden at han føler sig "forhørt" og måske føler sig forkert - og netop hvordan du skal hjælpe ham, uden at I skal straffe ham. For han gør jo ikke som han gør med vilje - han gør det, fordi han ikke ved, hvad han ellers skal - og det skal han hjælpes til at lære :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan godt forstå, at du ikke ved, hvordan du skal tackle det, og det er helt okay og helt relevant at søge hjælp til dette - men det vil være rigtig godt at inddrage skole, lærere, læge, børnepsykolog, så han får hjælp hele vejen rundt, for de ting der sker, og det I oplever, kan I ikke alene ændre på derhjemme.. det er jo noget der foregår i skolen, og når han er sammen med sine klassekammerater. Så man er nødt til også at være der i situationen, hjælpe ham når det sker... forebygge at det sker...

Rigtig meget held og lykke - jeg håber, at I finder en god løsning for jeres dreng og familie! :) Knus herfra!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter til børn

Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.

Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce