Brev:
Kæmper mod søvnen
Kære Helen
Tak for en god og brugbar brevkasse.
Jeg har en søn på 11 måneder. Som for nyligt er begyndt at kæmpe meget imod søvnen. Han har tidligere været meget nem at putte, hvor vi har givet ham sutten, sunget en sang samt kys og har efterfølgende kunnet forlade rummet, hvorefter han selv faldt i søvn efter 10-15 min.
Den seneste uge er han begyndt at være meget insisterende på ikke at blive lagt ned, når han skal sove, både i barnevognen og i sengen om aftenen. Det er særligt slemt om aftenen, hvor han starter med at rejse sig op og smide sutter, bamser mm ud af sengen. Efter det har stået på 15-30 min, hvor vi jævnligt går ind og lægger ham og putter ham igen, begynder han at græde. Gråden tiltager herefter gradvist indtil han bliver helt utrøstelig, tydeligvis meget træt. vi trøster ham i sengen, og går ud af rummer, lidt efter begynder han at græde igen, og vi trøster igen. Dette kan godt fortsætte en 30 min. De sidste par dage har vi prøvet at give mad (trykpose) og drikke når han ...
... begynder at græde i sengen, for at være sikre på det ikke skyldtes sult/tørst, hvilket ikke umiddelbart virker til at være tilfældet, da han fortsætte gråden efterfølgende.
Emil (min søn) er netop begyndt i vuggestue (per 2. maj) - indkøring er gået rigtig godt og pædagoger oplyser, at han både spiser og sover godt - de har ingen problemer med at putte ham i institutionen.
Et typisk døgn for Emil ser således ud:
Vågner kl 6
Spiser morgenmad med den øvrige familie kl 7
Får en formiddagssnack kl 8.30
Afleveres i vuggestue umiddelbart efter
Sover 30-45 min omkring kl 9
Hentes i vuggestue efter endt eftermiddagslur typisk omkring 14.30
Spiser grød, frugt og brød kl 16
Aftensmad med familien kl 18
Puttes kl 19.30
Ammes 1 gang om natten (hvilket er den eneste tilbageværende amning)
Vågner typisk omkring 4 gange i løbet af natten.
Har du gode råd eller andet der kan hjælpe til at lette Emil putning og evt. sove bedre? Hvornår tænker du jeg kan droppe natte amningen?
Venlig hilsen
Emils forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.