Annonce

Annonce

Svar: Nye rutiner - 7 mdr.


19. maj 2018

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Tak for dit brev :) Hvor dejligt at høre, at lillepigen er begyndt at sove langt bedre om natten - 7, 9, 13 - krydser fingre for at det fortsætter! :)

Din dagsplan ser rigtig fin og alderssvarende ud. Det eneste jeg vil foreslå er, at du indfører et mellemmåltid om formiddagen, og gør mellemmåltidet om eftermiddagen en lille smule større. Det betyder at mit forslag, lavet ud fra dine angivne tider, ser således ud:

Morgen 7: Havregrød eller øllebrød, vand af kop.

Sen morgen 8.30: Frisk blød frugt i hånden og lidt frugtmos, vand af kop.

Puttes til formiddagslur ca. kl 9. som nu

Frokost 11.30: Bondebrød med forskelligt smørbart pålæg og må også meget gerne tilbydes grøntsagsmos med kød eller fisk. Det kan være rester fra aftensmaden eller middagsretter fra glas, som passer til hendes alder. Vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur ca. kl 14 som nu

Eftermiddag 16: Tilbydes lidt flerkornsgrød med frugtmos som topping og frisk blød frugt i hånden at gumle på selv. Vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk. Udgangspunktet mere og mere jeres mad, mad med mere og mere bid, og mad der smager af noget. Suppleres med kogte grøntsagsbuketter, en kartoffelbåd fra ovnen eller lignende, som hun selv kan sidde og gumle på. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca. kl 19.30-20

Sen aften 23: Flaske og sover videre

Nat: Lille flaske som nu, når hun i løbet af natten vågner og melder sig, hvis det passer godt med kl 02, er det helt fint...

Samlet får jeres datter ca. 720 ml mme, og det lyder meget ...


Annonce

... passende for hendes alder. Det er også meget fint med de 4 flasker dagligt og jeg anbefaler netop, at flaskerne ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at hun ikke længere skal have flaske formiddag og eftermiddag, og at hun i stedet får tilbudt mellemmåltider her.

Når hun bliver 8 måneder, vil det være rigtig godt, at du trapper ud af mælken kl 02, så hun her får mindre og mindre og begynder at kunne nøjes med 3 flasker dagligt. Det vil sige, at du her stadig skal bibeholde flaske før middagslur, aften og sen aften, men hun vil stille og roligt kunne begynde at sove igennem fra midnat og til næste morgen. Så planen som I har lige nu vil passe rigtig fint med den plan/rytme, som hun forventes at skulle følge i 8-9 måneders alderen :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Babyer kan i princippet godt blive for store - især hvis de får flaske og har tendens til at overspise. MEN det er ikke tilfældet hos jer! Din datter må meget gerne veje 10 kg, når hun er 7 måneder gammel, og hun får ikke for meget mme. Du har tidligere givet hende en del mere i hver flaske, men dette er nu sat ned, og det er meget passende med de ca 750 ml mme som hun får. Resten af hendes væskebehov skal dækkes af vand af kop. Og de 3 flasker, hun kan tilbydes i 8-9 måneders alderen, vil så udgøre ca. 600 ml, og når hun bliver 10-12 måneder vil 2 flasker svarende til 400 ml være rigtig fint til hende. Så det du fortæller lyder altså lige efter bogen :)

Jeg håber, at du kan bruge ovenstående lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen - fortsæt endelig den gode gænge :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce