Brev:
Sove på eget værelse, natamning og mad
Kære Helen
Tak for svar på tidligere spørgsmål.
Jeg har nogle opfølgende spørgsmål.
Som du ved er det min mand der nu er på barsel og mig der studerer. Jeg læser til eksamen, hvilket jeg gør herhjemme - bl.a så jeg kan amme min søn. Jeg kan ikke få mig selv til, at give ham flasken i stedet.
Det betyder også, at det er mig der dermed ammer kl 23-00. Jeg har indtil nu stadigvæk ammet end del natten igennem - 3-4 gange for at få ro, så jeg kunnet sove. Men det resulterer i at jeg får afbrudt søvn og at han bare ikke spiser særlig meget regulær mad dagen igennem og at han associerer brystet med søvn. Han falder ofte i søvn med det i munden, og nærmest altid når han puttes til natten. Selvom jeg forsøger at han ikke skal det, så falder han først i søvn når jeg til sidst giver ham det, efter at have ligget og kaldt og været vågen. Han kan godt være vågen 1 time ekstra, hvis han ikke ammes i søvn til aften.
Han spiser ikke meget almindelig mad dagen igennem – oftest kun en ok portion til aftensmad, men jeg ved han er meget sulten, for han fortsætter med at være pylret indtil jeg giver ham brystet. Jeg har ammet ham tidlig morgen kort før vi vågner, før formiddagslur kl 9, nogle gange efter frokost, igen til middagslur kl 14, inden powernap kl 17;30 (hvis han har behov) og ved putning kl 19:30-20 (tidspunkt varierer efter om han har haft en 3 lur, som han efterhånden er ved at springe over) og så ammes han 22 hvor han vågner op og ikke sover før han får brystet, nogle gange igen kl 00, hvis jeg ikke har ammet kl 22 og til sidst ved 3-tiden. Det kan derfor godt nogle gange løbe op i mange amninger.
Som tidligere skrevet, så vækker vi ...
... hinanden, når vi sover sammen, og jeg har efterhånden et stigende behov for at min mand skal kunne tage over om natten, så jeg kan sove og være klar til læsning om dagen - og snart eksamen.
Vi er derfor, fra i går, begyndt med at vores dreng skal sove på eget værelse og kun ammes 2 gange om natten - sen aften og tidlig morgen. Det hele er jo nyt for ham. Den seng han sover i er ny – fordi den anden seng sidder fæstnet til min seng, og kan ikke flyttes.
Det resulterede (selvfølgelig fristes jeg til at sige) i at han var meget ked af det, og græd i 40 min inden han sov til natten. Når han græd, forsøgte jeg at trøste med ord, berøring, hans nusseklud og spillebamse. Når han græd for meget tog jeg ham op, og jeg gav ham også brystet et par gange for at berolige ham.
Og han græd igen midt nat, hvor min mand til sidst måtte gå rundt med ham, til kl 4, før han kom ind med ham (som aftalt) hvor han sov resten af natten hos mig efter at have diet ved mig.
Grunden til at vi gør sådan, er fordi jeg snart skal til eksamen, og vi tænker derfor, at den bedste måde er at gøre det sådan - på en gang. Min mand har gjort lignende med sine to børn, for mig er det mit første gang, da det er mit første barn.
Kan du hjælpe os? Kan du se en anderledes måde at gøre det på eller er vi på rette vej? Hvordan foreslår du, at vi lærer vores søn at sove uden bryst, sove på eget værelse og ikke ammes mere end et par gange om dagen og et par gange om natten? Jeg bliver ked af det, når han græder, og bliver i tvivl om det er rigtigt, den måde jeg/vi gør det på. Og jeg har dårlig samvittighed, fordi jeg føler, at jeg skulle have handlet lang tid før.
Med venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.