Brev:
Stoppe med natteamning og flaske om dagen
Kære Helen
Tak for dine gode og anvendelig svar i denne brevkasse.
Jeg skriver til dig, fordi jeg har brug for hjælp til, hvordan jeg kan få min 11 måneder gammel datter til at stoppe med at amme om natten, om dagen og bruge flaske.
Jeg starter på arbejde den 9. april, og hun og skal indkøres i privat pasning den 1. april.
På nuværende tidspunkt er vi ved at slutte vores rundrejse på syv uger i Costa Rica og kommer hjem 21/3. Så jeg er klar over, at der skal ske mange forandringer på kort tid, og det er også derfor, at jeg skriver for at få lidt vejledning i, hvad der mon er klogest.
Jeg har givet hende bryst, når hun har bedt om det for at skabe tryghed på rejsen. Hun har efterspurgt brystet mere, end hun plejer både dag og nat, men virker til at trives og være glad. Jeg er ved at være udbrændt af mangel på søvn, for hun vågner 4-5 gange om natten for at få tryghed ved brystet. Faren kan på ingen måde trøste hende om natten. Hun bliver ved at græde, indtil jeg kommer med brystet. Personligt synes jeg også, at det er synd for hende og hendes nattesøvn, så jeg giver efter. En sut kan til tider tørste hende, men ellers er det delvist tryghedsdrikkeri og længerevarende drikkeri fra begge bryster.
Fordi vi er to, kan det lige hænge sammen, men jeg frygter, at det fortsætter, når jeg har hende alene, når vi kommer hjem. Jeg har haft lidt stresssymptomer med sammensnørrede hals og manglende evne til at sove midt ...
... om natten, så jeg vil mere, at jeg er klar på forandring, når vi kommer hjem, men der kommer omvendt også til at ske så mange ting for hende på kort tid, så jeg er ret meget i vildrede.
Hun er god til at spise om dagen, og jeg synes, at vi giver hende meget mad. Vi har prøvet at give hende aftengrød, men det blev kun til at par skefulde, fordi hun nok var for træt. Vi giver hende også flaske få gange i løbet af en dag, hvis vi synes, at hun ikke har spist så meget. Hun er god til at afvise flasken, hvis hun ikke gider den. Brystet siger hun dog sjældent nej tak til.
Derhjemme bliver hun lagt kl. 18:30 /19:00 med amning eller flaske. Forud for har vi spist kl halv seks/seks, og hun har fået et bad.
Derefter puttes hun ved mit bryst eller med en flaske, hvis det er faren og sang. Når hun er semi i søvn, går vi ud og siger godnat. Som regel tager hun selv over derfra.
Når jeg går i seng løfter jeg hende over i hendes seng. Vågner hun får hun bryst igen. Derefter løfter jeg hende et par gange yderligere op af senge op i vores og ned igen, når hun sover. Hun vågner ca. kl halv seks / seks.
Her på rejsen er det eneste, der har duet er at bære hende rundt i sele. Dog har det lykkedes et par gange på den gamle vis, hvis hun har vænnet sig til et sted, så jeg har forhåbning om, at det også bliver bedre, når vi kommer hjem.
Jeg ser frem til at få din hjælp :)!
Med venlig hilsen
En mor der ser frem til en nattesøvn.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.