Annonce

Annonce

Svar: Min søns udvikling


6. marts 2018

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære lidt bekymrede mor

Det er rigtig godt, at du har fået sundhedsplejersken til at vurdere din dreng, for det er naturligt lettest at vurdere hans udvikling, når man kan have ham i hænderne og se ham.

Det er meget vide rammer, når man skal vurdere et barns motoriske udvikling - spændet går ofte mellem 3-6 måneder, og det betyder, at nogle børn vil kunne visse ting, når de er 4 måneder gamle, som andre først kan når de er 6 måneder gamle, og begge dele er stadig inden for normalområdet... det vigtige er, at du kan fornemme, at der hele tiden sker en udvikling med din dreng, at hans udvikling ikke går i stå, og det lyder faktisk som om, at der er sket motoriske fremskridt siden du skrev til mig sidst. Det er sandsynligvis også derfor, at der ikke er nogen alarmklokker, som har ringet hos jeres sundhedsplejerske.

Når jeg læser din beskrivelse, så lyder det som om, at han er blevet tydeligt stærkere i sin nakke og har fået langt større hovedkontrol. Og i forhold til at han kun er 4 mdr. gammel, så er jeg derfor ikke så bekymret for at han ikke kan holde sit hoved 100% i alle positioner.

Jeg er heller ikke så bekymret for, at han endnu ikke har fået øje på sine fødder. Dette gør mange børn først, når de nærmer sig 6 måneders alderen. Det er naturligt, hvis han lige nu griber lidt usikkert, og det stadig er svært for ham at kontrollere hans hånd og fingerbevægelser, men i løbet af de næste 1-2 måneder skal han gerne begynde at kunne holde på f.eks. en rangle og skifte den fra hånd til hånd og også bevidst putte den i munden.

Du nævner, at han ikke "glor" på hænderne og kun rækker ud efter ting, når han ligger på ...


Annonce

... ryggen.. og det kan sagtens være helt normalt, men det kunne være en idé lige at overveje hvordan hans øjenkontakt ellers er - følger han andre ting med øjnene, hvordan er samspillet med ham osv. Det kunne jo være at han havde svært ved at se...

Du nævner, at han tidligere har været til kiropraktor, hvor jeres sundhedsplejerske har anbefalet dette igen - handler det om, at han ikke støtter på benene. Jeg synes, at han med den alder han har nu, meget gerne må støtte på sine ben - de skal helst ikke være som gele under ham. Du skal have lidt fornemmeles af, at der er kraft i benene og at han har lyst til at bevæge sig, ligge og sparke, bruge underkroppen lidt... Det kunne være, at han havde nogle spændinger eller lignende som kunne forklare, hvorfor han ikke gør det. Det er dog normalt, at det først er omkring 6 måneders alderen, at nogle børn for alvor begynder at hoppe på benene....


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Da du lyder bekymret, så synes jeg, at du skal kontakte jeres læge og bede længe om at vurdere jeres dreng en ekstra gang - og tale med lægen om, hvilke muligheder der er hvor I bor. Måske kan du blive henvist til en fysioterapeut, som kan hjælpe med nogle øvelser eller lignende, der kan styrke jeres drengs motorik. Det kan også være, at der er forskellige motorikhold for forældre og babyer eller andet, som du kan tilmelde dig :)

Der er ikke en masse alarmklokker som ringer, men jeg forstår godt, hvad du skriver og jeg synes det er vigtigt, at man tager forældres bekymring alvorligt. Derfor er min holdning, at det er bedre at undersøge jeres dreng en gang for meget...

Jeg håber, at du kan bruge ovenstående lidt videre - fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce