Brev:
Søvn og indtryk
Kaere Helen,
Tak for dine raad til Oskar og mig. Oskar har fortsat problemer med at falde til ro og sove, men vi arbejder stille og roligt med det. Naar han skal sove, graeder han ofte et stykke tid, foer jeg faar ham vugget til ro i mine arme. Vi har forsoeft at laegge ham tidligere for at se om det maaske er fordi han er overtraet, men det goer ikke nogen forskel.
Mens vi arbejder paa det, har jeg et mere generelt spoergsmaal om hans natte rutine. Vi forsoeger at laegge ham, saa han sover omkring kl 19 - nogen gange bliver det lidt tidligere og andre gange lidt senere, da han ikke endnu foelger nogen fast rutine i sin dag. Han sover saa, kun afbrudt af mad (stadig cirka hver anden time), indtil omkring kl 7-7.30 naeste morgen. Lyder det fornuftigt eller er det for langt et straek uden at han har vaagen-tid? Jeg har forsoegt at finde raadgivning paa nettet, men der er mange forskellige anbefalinger.
Et andet spoergsmaal er omkring hans feeding-intervaller om natten. Jeg forstod fra din sidste mail, at vi langsomt skal vaenne ham til at sove laengere straek, men min boernelaege her, mener at babyer fra de er omkring 3 mdr burde kunne sove igennem hele natten uden at spise. For mig lyder det ikke helt ...
... realistisk. Hvad mener du?
Hvis du har yderligere raad til, hvordan vi kan oege hans soevn intervaller om natten, vil det vaere velkomment. Jeg forsoeger, naar han vaagner to timer efter sidst at have spist, at vugge ham til ro, give ham sutten, men hvor lang tid skal jeg give ham foer jeg accepterer at han rent faktisk er sulten og skal have mad? Skal han have lov til at graede? Han skal jo helst ikke vaagne helt op, saa han faar svaert ved at falde i soevn igen. Han tager fortsat rigtig fint paa i vaegt, saa det burde ikke vaere fordi han mangler mad.
Endelig har jeg et spoergsmaal omkring hans personlighed, og hvordan det virker til at paavirke hans ro og soevn. Han er utrolig nysgerrig og kigger og kigger paa alt. Det er som om han ikke selv kan finde ud af at slukke for hans nysgerrighed og alle indtrykkene faar ham til at blive overgearet og han kan saa ikke falde til ro og falde i soevn. Han udviser heller ingen traethedstegn selv efter 1.5-2 timers vaagentid men bliver ved med at koere i "aktiv". Har du nogen gode raad til, hvordan vi kan hjaelpe ham til langsomt at slukke for "sug indtryk ind-knappen", saa han begynder at geare ned til soevn?
Paa forhaand mange tak og de bedste hilsner
Ditte og Oskar
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.