Brev:
14 måneder og svært ved at falde i søvn
Kære Helen.
Vores dejlige datter på 14 mdr har svært ved at falde i søvn om aften. Vi har siden hun var to måneder haft det samme putteritual, med aftenbad, creme, nattøj, amme/flaske og så sove. Nu da hun har fået den alder hun har, kommer hun i bad, får creme og nattøj på. Får godnatgrød, børstet tænder og læst godnathistorie. Så går vi ind i seng, hun får en flaske i vores arme (hun gider som regel kun 50 ml ca) og så ligger vi hende i tremmesengen i soveværelset. Så synger vi de samme to sange og så siger vi godnat til hende og putter hende godt med hendes højt elskede nusseklud og dynen. Så ligger vi os på sengen ved siden af hendes. Så ligger hun som regel stille 10 min tid og putter og nusser med sin nusse, men derefter er det som om hun giver op.
Hun rejser sig op med 10-20 sek mellemrum. Vi ligger hende ned uden at sige noget. Og sådan fortsætter vi. Når der er gået 45 min tid, kan vi finde på at gå ud af værelset for ligesom at vise hende, at vi mener det og at hun skal sove. Hun rejser sig op med det samme og begynder at græde efter os (ikke ked af det gråd, men lidt brok/sur gråd). Så går vi ind og ligger hende ned igen, uden at sige noget og hun stopper med at græde med det samme. Sådan kan vi længe fortsætte, om vi bliver på værelset eller om vi går ud igen. Det kan snildt tage to timer at putte hende. Hun er træt når vi ligger hende, men ikke overtræt. Hendes dag ser således ud:
Afhængig af hvem der ...
... skal aflevere: De dage jeg har dagvagt, er det far der aflevere.
Far vækker hende kl. 5.30, hun får tøj og morgenmad og de kører i dagplejen 6.30.
Hun får formiddagsmad kl. 9.
Kl. 11: Frokost. Spiser gerne 1-1 1/2 skrive rugbrød.
Kl. 11.45: Puttes til middagslur.
Kl. 14-14.30: Vågner og bliver hentet ca. 15.45
De dage jeg har fri eller nattevagt, sover hun til hun vågner ca. 6.30 og kommer i dagpleje kl. 8 og bliver hentet 14.30.
Kl. 15-15.30 får hun eftermiddagsmad.
Kl. 17.30: Aftensmad. Spiser godt.
Kl. 18.30: Kommer i bad, får creme og nattøj. Spiser godnatgrød og læser godnathistorie.
Kl. 19.30: Puttes ti natten.
Er det meget galt at hendes morgener ikke er fuldstændig ens? Vi synes ikke der er sammenhæng mellem om hun er nem/svært at putte. Vi har prøvet at putte hende kl. 19, 19.15, 19.30, 19.45, 20 osv. Ingen forskel. Så sover hun bare senere i den anden ende.
Hun er rigtig nem at putte til middagslur. Der ligger vi hende bare i barnevognen og siger godnat og så sover hun 2 min efter, så vi ved hun kan. Men der er hun også rigtig træt. Hun er lige på vippen til at have brug for formiddagslur, men vi kan aldrig få hende til at sove om formiddagen, fordi hun simpelthen ikke er træt nok.
Vi ville så gerne kunne ligge hende om aften på samme måde som vi gør til middagslur, men vi ønsker bestemt ikke hun skal græde og være ked af det.
Har du nogen gode råd?
Med venlig hilsen
Fam. Thomsen.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.