Brev:
Svær at få til sove
Hej Helen.
Vi har en søn på 9,5 mdr, som i lange perioder kan have svært ved, at falde til ro om aftenen og falde i søvn og have en rolig nat.
Når han endelig sover, så vågner han mange gange og er rigtig ked af det. Nogle gange hjælper det at give ham sutten og andre gange skal han lige trøstes lidt og have lidt vand af kop. Hører det "bare" alderen til, eller er der noget vi kan gøre for, at hjælpe ham til en roligere nat?
Jeg har altid været oppe mange gange om natten, da han fik flaske et par gange. Han begyndte selv ikke at melde sulten om natten, så han får den sidste flaske når jeg går i seng - de gange han ikke vil have den, får han den tidligt om morgenen, da det er det eneste tidspunkt han vil have sutteflasken.
Vi har endelig været inde i en god periode, hvor han sov ok godt og sov 11 timer.
Nu er han så svær at putte om aftenen, det tager flere timer og han vågner tidligt om morgenen og har kun sovet 8-9 timer.
Om dagen er han vågen ca 2,15 timer ad gangen, inden han bliver lagt til sine lure. Han sover 2-3 gange i løbet af dagen, alt efter hvor lang tid han sover.
Om aftenen var han oppe mellem 2,5-3 timer og så i seng, hvor han faldt i søvn efter lidt tid. Men nu er det bare en kamp, hvor han bliver så ulykkelig og ligger og skriger. Jeg har forsøgt ikke at tage ham op ...
... med det samme og ligger ved siden af ham, men til sidst er jeg nødt til at tage ham op. Enten kan jeg til sidst vugge ham i søvn ellers er jeg nødt til, at ligge ham i barnevognen hvor han falder i søvn.
Vi havde tidligere en periode, hvor han sov i barnevognen hver nat.
Har så tænkt, om han enten kom i seng for tidligt eller sent, så har forsøgt med forskellige tidpunkter, men det ender altid med at han først faldet i søvn rigtig sent.
Han kommer altid i bad engang efter aftensmaden og bliver puslet og får sin aftengrød (han vil ikke have flasken). Herefter kommer han i seng. Der er ikke en fast sengetid, da det er så forskelligt, hvor lang/kort tid han sover om dagen.
Har du et forslag til hvad jeg kan gøre?
Vi skal til Sjælland (er selv fra jylland) om halvanden uge og bo ved et vennepar, som selv har et par tvillingedrenge. Da vores søn er ret sensitiv, skal der ikke så meget til før, at det også kan være svært, at putte ham om natten. Så når han er inde i en svær periode i forvejen, gør det mig lidt nervøs for at skulle afsted og stå med en ulykkelig dreng hele weekenden.
Nu hvor han er en sensitiv dreng, er der så noget du mener vi kan gøre, så det bliver lidt 'nemmere' for ham, at bearbejde alle de indtryk eller kan vi gøre noget i løbet af dagen, så han lige får en pause?
Hilsen Diana
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.