Svar: Må sutten deles
Kære Kris
Tak for dit brev :) Det lyder som om, at graviditeten skrider stille og roligt frem, og som om at du og alle i familien har det godt, dejligt! :)
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at sutten er ren, når vi kommer den i munden på barnet, og det betyder, at sutten dagligt skal gøres grundigt ren:
- Rens sutten med varmt vand og opvaskemiddel
- Skyl sutten så sæberester med sikkerhed fjernes
- Skold sutten med kogende vand og tør den i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle.
Det anbefales ikke, at du renser sutten i din mund, da du har bakterier i munden, som både kan give dit barn en infektion i munden, men også gøre, at der overføres bakterier, som kan give barnet huller i tænderne.
Og derfor anbefales det heller ikke at søskende eller andre børn deler sutter.
Spædbørn er naturligt mere ...
... modtagelige for infektioner end storebror vil være, og det er derfor vigtigt, at I er ekstra opmærksomme på at storebror ikke deler sut med den lille ny. I begyndelsen vil der naturligt være forskel på suttens størrelse, og storebror vil selv kunne se forskel og godt vide, hvilken sut der er hans, og hvilke der er lillebrors. Men også når de bliver større vil det stadig være godt, hvis der er forskel, og måske kan lillebror bruge en anden slags sut end storebror allerede fra starten... Og ellers så må du naturligvis forsøge at holde øje og sikre, at de ikke deler - så godt som du nu kan. I takt med at lillebror bliver ældre, vil han naturligt også få et lidt stærkere immunforsvar.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn stopper helt med sut i 3 års alderen, så storebror vil naturligt have behov for sin sut, selvom lillebror kommer til :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.