Brev:
Kræsen toårig
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar om lillebrors forstoppelse. Det bekræftede min egen fornemmelse af, hvad der er rigtigst at gøre. Vi brugte i øvrigt Nan Sensilac til storesøster, og hun var aldrig forstoppet, men det er desværre udgået hernede, så vi prøver med HA.
Med hensyn til storesøster har jeg et lille spørgsmål. Hun er nemlig begyndt at være meget skeptisk overfor mad, hun tidligere har spist med stor fornøjelse. Særligt alle former for sauce - kødsauce, grøntsagssauce osv., hvilket vi ellers får ret tit. Resultatet er, at hun spiser en pasta og ris rent og altså uden alt det gode. Vi tilbyder grønt ved siden af og det går ok, men det er små mængder, der ryger ned, og vi lader også vær ...
... med at blande det/hælde saucen over. Vi ved godt, det er naturligt, men spørgsmålet er, hvordan vi skal håndtere det?
Jeg hælder mest til, at bliver ved med at tilbyde det ved at stille det foran hende, og så må hun spise det, hun vil. Men altså ikke prøve at overtale hende til at prøve det, for så tror jeg, hun bliver stædig. Min mand hælder mere til mere aktivt at tilbyde hende det og derved overtale hende til, at det smager godt:)
I vuggestuen får de også varm mad, så det er samme problem. De lader hende spise det, hun vil men det er meget lidt. Jeg er derfor lidt bekymret for hendes vitaminindtag i denne fase, og vil høre, om vi bør supplere med børnevitaminer?
Endnu engang tak for hjælpen:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.