Brev:
Min søns søvn og trivsel - både hjemme og i dagplejen
Hej Helen.
Vores søn har gået i vuggestue fra 1. maj 2017 til og med 31. december 2017.
Den 2. januar 2018 startede han i dagpleje, da vi ikke følte, at der var mulighed for nærvær nok i vuggestuen. Det gik super godt i starten, og han faldt hurtigt til og sov til middag, legede og spiste.
Vores søn har nu i nogen tid (1 måneds tid) ikke ville sove i dagplejen. Til tider skriger han, kaster med sutter og vil bare ikke sove.
Vores dagplejer fortæller, at alle de midler, der virker på andre børn, ikke virker på ham, herunder at have hans egne dyner med, og at det virker som om, at han gerne vil vinde kampen om ikke at sove.
Når vi afleverer ham, græder han rigtig meget og er meget ulykkelig.
Herhjemme kan han nogle dage være svær at lægge, men han sover oftest til middag mellem 2-3 timer.
Det skal siges, at han siden december 2017 og frem til i mandags har ligget i vores seng, fordi han konstant var syg med astmatisk bronkitis og mellemørebetændelse og også halsbetændelse (lige inden jul), så vi prioriterede søvn og at kunne høre ham - efter sygdom blev det hyggeligt at have ham sovende hos os.
I mandags begyndte vi så at lade ham sove i egen seng på eget værelse, og det bliver bedre og bedre, om end han ikke er meget for at slippe os, ...
... da han bliver ked. Vi sidder hos ham, indtil han falder i søvn.
Han græder også om morgenen, når enten min mand eller jeg går (vi skiftes til at aflevere).
Vores januar har haft mange afbræk med sygdom, min mand, der køre til Aalborg, lægebesøg, arrangement i dagplejen, begravelse, kobberbryllup, men sådan har det været siden slutningen af september 2017 - særligt i f.h.t sygdom, da enten en af os eller alle 3 har været syge.
I vuggestuen græd han sjældent, når vi gik, men de havde også længe problemer med at få ham til at sove, selvom han sov hjemme og hos hans bedsteforældre, men det lykkedes til sidst, inden vi flyttede ham.
Han har lige været til tandlæge i mandags, og der sagde tandplejeren, at der var tænder på vej igen - han har vel 14-15 tænder allerede nu.
Er det alderen, der gør det? Eller er han utryg?
Hvor længe skal vi give ham i dagplejen i f.h.t søvn, og at han bliver ked af det, når vi afleverer?
Vi tror ikke, at han kæmper for ikke at sove, selvom han er meget viljestærk, men vi tror, at det handler om noget andet - måske forsinket tilvænning, da vi tror, at han har reageret sent på overgangen fra vuggestue til dagpleje - eller noget andet, men vi ved det ikke rigtig.
Håber du kan hjælpe.
Kærlig hilsen
en fortvivlet S
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.