Brev:
Putning og uro om natten
Hej Helen.
Jeg har fulgt dig på sidelinien i nogle år samt har nogle af dine bøger og jeg kan rigtig godt lide din tilgang til børn og omsorg.
Min problematik er omkring putning af min datter på 5 måneder. Hun er skøn og dejlig og er vel det man kalder nem. MEN putningen er ikke så nem, hvis du spørger mig. Siden hun var seks uger har det taget mellem 1-2 timer at putte hende inkl. mad(hun ammes endnu fuldt ud) indtil hun sover dybt og jeg selv kan lægge mig til at sove. her som 5 måneder gammel er vi tættere på 1 time.
Det foregår som regel sådan at vi går i soveværelset med en lille smule lys og Selma ammes. Hun falder i søvn ved brystet efter at have spist af det i 30-40 min. Det er sjældent at hun slipper brystet selv. Når jeg så lægger hende for at sove begynder hun at baske med arme og ben og basker sig selv vågen. Hun er svøbt i en juniordyne da hun for nemt "bryder ud" af babydynen. Jeg forsøger at svøbe hende igen og vugge hende svøbt. For det meste ender det med at jeg skal have hende op og vugge hende før det lykkede at få hende til at sove. Jeg sidder så med hende 10 min eller mere inden jeg lægger hende igen. Nogle gange må dette gentages. Jeg har forsøgt at lægge hende der hvor hun opdager at jeg lægger hende som du skriver i din bog, men dels er det svært, når hun ikke selv slipper brystet og dels bliver hun urolig i kroppen, når hun opdager, at jeg lægger hende. Nogle gange vågner hun så meget op at jeg skal op at gå hende i søvn.
I en periode kunne jeg ligge og amme hende i søvn men det kan jeg ikke mere fordi hun er så urolig i kroppen. Som 4 måneder gammel cirka en måned siden lærte hun at ...
... trille både fra ryg til mave og den anden vej, og hun er et meget nysgerrigt barn.
Min sundhedsplejeske foreslog at jeg lagde hende alene i sin seng, men hun ligger og leger, indtil hun bliver ked af det, og hun skal ikke ligge og græde sig i søvn!
Jeg har prøvet at ligge sammen med hende men det er som om hun ikke selv kan finde roen....at jeg skal hjælpe hende med den ved at svøbe hende. Hun bruger desværre ikke sut og puttebamsen leger hun med eller forsøger at suge mælk ud af, hvis jeg giver hende den. Dertil kommer at jeg endnu ikke har fået hende til at sove før ved 21 tiden. Jeg tror hun er det du kalder en ugle.
Har du et godt råd til mig?
Når hun vågner om natten starter benene og armene også som en helikoptor, så der kan jeg heller ikke amme liggende, men skal have hende op i armene. Der er det dog nemmere at lægge hende fra mig.
Hun vågner typisk to gange om natten og skal spise og hun vågner mellem otte og ni om morgenen.
Supplerende kan jeg fortælle, at hun endnu ikke har nogen fast rytme om dagen. Hun bliver puttet, når hun har været vågen mellem to og to en halv time (mindre naturligvis hvis hun virker træt) og nogle gange sover hun 40 min andre gange tre timer. hun vugges i søvn i barnevognen hvor hun sover de fleste lure. Det er ikke til at finde et mønster i, hvornår hun sover de lange lure, men typisk sover hun kun en halv time mellem fem og seks om aftenen. Vi skal til at starte grød så småt op, men det virker til, at hun har sart mave, så det bliver med babysteps.
Jeg håber, du kan finde hovede og hale i mit brev, samt at du har nogle råd til mig.
Med venlig hilsen
Selmas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.