Brev:
Opdragelse - gør vi det rigtige?
Hej Helen
Vores dreng er 22 mdr. Han får den største ros fra vuggestuen og ja når han bliver passet af bedsteforældre. Herhjemme oplever vi også en dreng der er glad, nysgerrig, sjov, kærlig og selvstændig, en ren fornøjelse sagt med en kæmpe stolthed.
MEN
Indenfor de sidste 2 måneder er vi startet i en ny liga vi endnu ikke har prøvet før. Vi er til tider faktisk magtesløse og har brug for sparring om vi gør det rigtige.
Når vores dreng gør noget han ikke må fortæller vi ham stille og roligt at det må han ikke - dette gør vi en gang eller to. 3. gang fjerner vi ham og prøver at distrahere men noget andet. 4 gang sætter vi ham det samme sted i hjemmet ( timeout) og siger stop.
Herefter er vi magtesløse, for det stopper ikke efter 4. gang. De største scenarier er at han leger i sofaen, kravler på bordene, Vil lege på trappen og ja nogle gange ...
... måltiderne. Jeg har desværre set mig selv hæve stemmen, ikke kunne overskue at tage kampen for 20. gang men mange gange gør vi det, men hold op det er hårdt.
Er det fordi han er understimuleret, overstimuleret eller andet? vi bemærker tit når han er træt er det slemt og i "ulevtimen" uagtet om det er hverdag eller weeekend.
Hvad er det rigtige her?
En anden ting ift opdragelse er hvad vi kan forvente af ham
Vi vil gerne have at han hjælper med at bære ud og rydde op. Og mange gange er det igen en sand fornøjelse. Andre gange taler vi for døve øren, men forstår han det? Et eksempel var at han havde smidt alt vores tøj på gulvet som var lagt sammen. Jeg sagde det skal da op igen skat, og han ligger det op MEN for så at hive endnu mere ned igen. Herefter var det for døve øren, og efter 30 min vælger jeg selv at rydde det op. Men hvad kan vi forvente?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.