Brev:
6 måneder, amning og skemad
Kære Helen
Tak for dit svar på mit sidste brev! Jeg forsøger at tage lettere på Ingrids egen rytme og bare følge med. Hun er imidlertidig altså bare en pige der står tidligt op - den er ofte 6, få gange har den været 7. Det lykkes os dog for det meste at ligge hende for natten efter 19, og klokken er jo trods alt ikke 5 om morgenen, når hun vil op mere. Dejligt!!
Jeg har lidt spørgsmål i forbindelse med hendes dagsrytme når nu hun er begyndt på skemad. Du har tidligere skrevet til mig at vi skal arbejde hen imod at hun skal have mos/grød når hun vågner og ammes når hun skal sove. Jeg ammer stadig hver gang hun vågner, fordi det er mit indtryk at hun har brug for det. Hun sover nu omkring 1,5-2 timer til formiddag og 2-3 timer eftermiddag og ofte også 30-45 minutter sidst på dagen. Jeg er i tvivl om hvornår jeg skal servere skemaden. Lige nu gør jeg det ca. midt i mellem lur.
Hun kan stadig ikke holde sig vågen længere end 2 timer, så derfor går der ca. en time efter hun er vågnet. Jeg har gjort det sådan for at hun har samlet lidt appetit fra amningen efter hun vågnede, hun er stadig i godt humør og ikke for træt, og hun når også at få lidt appetit til amningen, når hun skal lægges igen. Jeg synes jeg famler lidt i blinde dog - skal jeg gøre det anderledes? Skal jeg prøve at skippe amningen efter lur og servere mos/grød i stedet? Her snakker jeg primært formiddagslur og frokost. Når hun vågner så tidligt som hun gør kommer hendes formiddagslur naturligt også til ofte at ligge fra 8-9.30/10. Derfor har hendes frokost ligget omkring kl. 11. Er det for tidligt?
Generelt svinger vores dage meget synes jeg, fordi det stadig ikke er samme tid hver morgen hun vågner. Det er svært at planlægge noget som helst, når det er sådan. Kan jeg forvente det snart bliver mere fast?
Hendes dagsrytme nu:
4-5: ammes, sover videre
6-7: vågner og står ...
... op
7-8: morgengrød og vand
8-9: ammes, formiddagslur (sover her 1,5-2 timer)
9.30-11: vågner, ammes
10.30-12: frokostmos eller grød og vand
11.30-13: ammes, lur (sover her 2-3 timer)
13.30-15: vågner, ammes
15.30-17: ammes, evt. powernap afhængigt af hvornår hun vågnede fra forrige lur
17.30-18: aftensmad mos og vand
19-19.30: ammes, puttes til natten
ca. 22: ammes
ca. 23-24: ammes
ca. 02: ammes
I sidste brev forklarede jeg vist også at jeg ammer meget i løbet af natten også. Jeg synes også jeg får ret meget i hende i løbet af dagen, så jeg er lidt frustreret over at det stadig er så meget om natten også. Hun kan langt fra sove et stræk på 5-6 timer som jeg har læst at babyer i hendes alder bør kunne. Kan jeg gøre noget anderledes?
Derudover har jeg store problemer med at amme hende på mit højre bryst. Hun græder rigtig meget og kan være svær at få ned igen. Hun har afvist det i lang tid, og jeg har forklaret det med hendes nakkeproblemer. Dog går vi jævnligt til kiropraktor og får løsnet op, men selv herefter nægter hun højre bryst. Enten bliver hun sur så snart jeg ligger hende til eller også gør hun efter få sut.
Jeg har prøvet at ligge hende anderledes - tvillinge, laid back, på siden i sengen. Intet virker. Jeg har malket det bryst ekstra ud ca. 1 gang om dagen på det sidste, så produktionen ikke gik helt i stå på det. Det løber næsten altid (på højre) når jeg ammer på venstre. Det er ofte godt spændt når jeg ligger hende til, og nogle gange får hun det igang og det sprøjter ud kan jeg se, men hun vil stadig ikke have det. Skal jeg bare acceptere at hun ikke vil og så bare kun amme på venstre? Er det nok for hende? Det har stået på i små 2 måneder, men før det ammede jeg konsekvent på begge bryster til hvert måltid.
Jeg glæder mig til igen at læse dine altid meget brugbare svar!
De bedste hilsner
Ingrids mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.