Brev:
Amning, 12 måneder
Kære Helen
Tak for dit seneste svar og på forhånd undskyld, at mine spørgsmål går lidt i ring.
Siden sidst er det gået fint. Vores datter sover igennem natten og skal kun en sjælden gang lige hjælpes med stillingsskift. Hun spiser også godt henne i dagplejen og er rigtig glad for at være der.
I dit seneste svar skrev du, at vi gerne skulle tilbyde hende godnatgrød. Det har jeg prøvet, men hun har ingen interesse i det. Hun er lige blevet 1 år og pt ammer jeg hende stadig til natten. Som jeg allerede skrev senest, så vil jeg gerne stoppe det. Men jeg har lidt svært ved at gribe det an, når hun ikke er interesseret i andet at spise. Jeg ved ikke, om jeg bare skal lade være og så putte hende? Jeg er jo lidt nervøs for, at den gode søvnstime ødelægges. Det er jo dejligt at få sin nattesøvn :-) Men er det bare at gøre det? Jeg finder selbfølgelig ikke ud af om min bekymring er berettiget, medmindre jeg prøver.
Hun kan heller ikke holde ud til 19.30, men er træt omkring klokken 19 og vil puttes, og da er det jo også kun 1-1 1/2 time, vi har spist ...
... aftensmad. Det er ikke muligt at spise aftensmad tidligere.
Hun er pludselig blevet interesseret i at bruge sut, det har hun ellers absolut ikke været tidligere, og hun er også blevet meget glad for at tøjkanin. Så kaninen får hun med i seng hver aften. Hun har den også med i dagpleje, hvor de giver hende den med til lur. Så jeg har da noget, der kan give hende tryghed.
Hun er pt nem at putte og sover gerne omkring 19.15 og så til klokken 6 næste omkring +/- 1/2 time. Så fra klokken 18 aftenen før er det også en rum tid uden mad.
Det at hun sover rigtig godt for tiden hører måske også sammen med alle de aktiviteter, hun laver i dagplejen. Der er virkelig gang i den. Derovre har hun den seneste måneds tid også kun ville sove én lur, mens hun stadig virker til at have behov for to herhjemme.
I de her dage er alt dog gået fløjten med det, jeg lige har nævnt, på grund af sygdom. Men jeg satser stærkt på, at vi kan vende tilbage til de samme rutiner, når vi er på den anden side.
Jeg håber, du har nogle gode råd til mig.
De bedste hilsner
Karina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.