Brev:
Falde i søvn når der skal puttes og om natten
Hej Helen.
Vores datter nærmer sig snart de 11 måneder og hun har det godt og trives. Hun har været i vuggestue i snart 2 måneder nu og det er hun glad for.
Vores udfordring er aftenputning og nattesøvnen. I de første mange måneder faldt hun i søvn ved brystet og sov ved mig i sengen.
For ca. 3 måneder siden fik vi ændret putteritualet, så hun ikke længere bliver ammet i søvne. Dette overtog faderen, hvilket var rigtig godt - udfordringen er bare at metoden så nu er at vi skal gå med hende til hun sover. Hun vågner gerne efter 1-2 timer igen og så skal vi gå med hende igen eller ligge i sengen og amme - dette gentager sig så 3-10 gange i løbet af natten, hvilket bare ikke er holdbart for nogle af os. Om natten vælger vi så oftest at tilbyde brystet da vi alle får mest ro/søvn ved det, men det er ikke godt for hverken mig eller min ...
... datter at hun skal til brystet mange gange i løbet af natten.
Jeg har prøvet at putte hende i sengen med sang, kærtegn mm., men hun bliver meget ked af det og kan slet ikke finde ro. Efter 30-45 minutter kan mit mor-hjerte ikke mere og jeg tager hende op og går med hende.
Hun sover i hendes egen seng i starten af natten - den har den ene side af og står op ad min seng. Så når hun vågner kommer hun over til mig.
Jeg ville oprindeligt kun amme til hun var 6 måneder, men hun vil ikke tage sut eller flaske så derfor ammer jeg til hun bliver 1 år. Om dagen bliver hun ikke ammet og det er slet ikke et problem, men frygter lidt når vi skal have hende vænnet helt fra, da hun bruger mig/brystet som sut som natten.
Hvad skal vi gøre så vi alle kan få en bedre nattesøvn? Og hvordan får vi vænt hende fra brystet på den bedste måde?
TAK på forhånd.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.