Svar: Overgang til én lur
Kære K
Tak for dit brev :)
Da I lige nu er igang med at ændre på jeres datter søvnfase og forsøge at få hende til at sove med en lidt anden rytme, så kan det være lidt problematisk, hvis hun nogle dage sover en lur og andre dage sover to lure. MEN, aldersmæssigt har hun alderen til at begynde med en lur dagligt, og de fleste børn vil gøre det på den måde, at de nogle dage stadig sover to lure og andre dage faktisk kan nøjes med kun en lur. Og man er her nødt til at være lidt fleksibel.
Og det tænker jeg faktisk, at I også er. For det er naturligvis også uhensigtsmæssigt, hvis de to lure dagligt betyder at hendes rytme fremadrettet bliver sådan, at hun går senere og senere i seng og nattesøvnen bliver kortere og kortere. Det vil jo heller ikke kunne fungere for jer eller hende i hverdagen. Så de dage, hvor I skønner at hun kan puttes senere til lur og dermed sove en længere middagslur, synes jeg I skal forsøge dette.
Det vil så sandsynligvis betyde, at hun om aftenen går tidligere i seng, og at hun om morgenen måske begynder at vågne af sig selv, ...
... netop fordi hun har fået en lidt længere nattesøvn - men det er også rigtig dejligt, hvis hun kan begynde med det. Og samtidig kan det at vågne af sig selv om morgenen og være veludhvilet jo netop være med til at gøre, at hun så bedre kan nøjes med den ene lidt længere middagslur, så på den måde vil det stadig hænge rigtig godt sammen for jer.
Og er der så dage, hvor hun tydligt er træt og har brug for både en formiddagslur og en middagslur, så skal I naturligvis give hende dette stadigvæk. At hun nogle dage begynder at vise tegn på at kunne nøjes med en lur dagligt er måske netop også tegn på, at hun er begyndt at sove bedre - og det er super godt, så går det jo i den rigtige retning. Og på sigt, vil det fungere rigtig godt for både hende, jer og også rutinerne i vuggestuen, hvis hun sover en middagslur i stedet for to.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så ja - prøv om I kan gå over til en lur dagligt, men vær fleksible i forhold til hendes behov, så de dage, hvor hun tydligt er træt og har brug for to lure, så får hun naturligt stadig de to lure :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.