Brev:
16 mdr. søvn
Hej Helen
Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han var 4 mdr.
Selvom det er hyggeligt og rart, er det ikke længere den optimale soveløsning for hverken ham eller mig.
Vores putteritual indebærer bl.a. at han ammes til natten. Nogle gange er det nok, og han vender sig om og sover. Som oftest bliver han dog også vugget i mine arme inden han falder helt i søvn. Og det er lige præcis ovennævnte vi gerne vil ændre.
Han vågner gennemsnitligt 5-7 gange hver nat. Nogle gange mere. Han sover bedst først på aftenen, og herefter sover han 1,5 - 2 timer ml. hver opvågning. Jo længere hen på natten vi kommer, jo kortere er der imellem hans opvågninger. Når han vågner er det med gråd, og han søger han bryst, hvilket han får.
Det får ham ikke til at falde i søvn, og jeg må supplere det at vugge ham. Sådan foregår det hver gang han vågner, og det tager nogle gange timer at få ham til at sove igen. Han bliver puttet til natten ved en 18.30-19.00 tiden og står op kl. 05 (vågner selv) I ...
... vuggestuen sover han som oftest 2,5 - 3,5 timer.
Vi vil meget gerne lære ham at falde i søvn selv. Gerne på eget værelse. Vi har tænkt på at lade far tage over (hvilket vi har prøvet før, da han var 10 mdr. gammel. Vi forsøgte i 3 uger, uden nogle resultater overhoved. Andet end en dybt ulykkelig dreng der græd meget om natten).
Jeg tænker selvfølgelig også, at al den amning er uhensigtsmæssig. Men vores dreng bruger ikke sut/ eller bamse (vi forsøger), så jeg er den primære trøst.
Pt. forsøger jeg at lægge ham i hans egen seng, når han er faldet i søvn. Her sover han med samme antal opvågninger, hvis ikke flere. Det ender altid med at jeg tager ham over i sengen, bare for at sove lidt.. og så er vi det samme sted.
Har du nogle inputs til, hvordan vi bedst mulig kommer igang med al dette på en god og kærlig måde? Vores dreng har et stort temperament og kan blive så ked af det/hidsig at han næsten glemmer at trække vejret. Han er også meget morsyg, og bliver ked af det bare jeg går på toilettet.
Hilsen mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!