Annonce

Annonce

Svar: Journal fra fødsel


8. januar 2018

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Hypoglycæmi er den lægelige betegnelse for lavt blodsukker.

Det normale blodsukker, altså hvor højt eller lavt blodsukkeret er, afhænger af alder og ernæring. Børn der er født til tiden har normalt lige efter fødslen et fysiologisk forbigående fald i blodsukker, men når barnet lægges til brystet og får den første råmælk, så vil blodsukkeret normalisere sig.

Nogle børn er i risiko for at have for lavt blodsukker, og børn som ved fødslen f.eks. er meget store med en fødselsvægt på mere end 4500 gram vil man ofte tilbyde ekstra mælk efter fødslen, for at deres blodsukker ikke skal falde for meget.

Spædbørn kan have forskellige symptomer på lavt blodsukker f.eks. sitren, irritabilitet, sløvhed, slaphed, vejrtrækningsbesvær mv. Og man kan måle barnets blodsukker via blodprøver.

Hvilken ...


Annonce

... behandling man vælger afhænger helt af barnets alder, og hvor lavt et blodsukker barnet har. Nyfødte børn kan være i lavrisiko, mellemrisiko og højrisiko. Er barnet i lavrisiko, så vil man ofte ordinere amning og så måle barnets blodsukker efter 2 timer. Er barnet i mellem eller højrisiko, så vil man ofte tilbyde amning og kop/sondeernæring ved siden af - det der også kaldes early feeding. Nogle gange vil man vælge at lægge drop og give barnet 10% glucose, og så tjekker man blodsukker igen efter 1-2 timer.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Beskrivelsen "Indlægges på barselsafsnittet idet barnet observeres i let regime" tyder på at dit barn har været i let risiko for lavt blodsukker og derfor har I kunne indlægges på barselsgangen. Havde barnet f.eks. haft brug for drop, så var I sandsynligvis blevet indlagt på neonatalafdelingen :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce