Brev:
Motorik, søvn og mad
Hej Helen
Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård start på livet - en lang og svær fødsel, som gjorde, at vi var indlagt i 8 dage efter fødslen.
Derudover skreg og græd hun 10-12 timer i døgnet de første 3 måneder af hendes liv, og jeg var nærmest spærret inde i vores hjem. Vi fandt dog ud af, at hun havde silent refluks og efter hun blev medicineret (i samarbejde med børneafdelingen på Riget), blev hun et helt andet barn.
Idag er hun knap 7 måneder, uden medicin og lider ikke længere af silent refluks. Hun er dog en dame med temperament ;-)
Jeg er bekymret for, om hun er bagud motorisk. Hun hverken triller fra mave til ryg eller omvendt. Vi øver med hendes hver dag, men hun er begyndt at blive meget sur og ked af det, når vi forsøger. Hun har trillet var ryg til mave ca. 10-12 gange af sig selv, men nægter nu. Hun ligger også næsten det samme sted, som vi ligger hende, dvs. hun møver eller bakker ikke. Hun elsker at ligge på maven og leger fint med hendes legetøj, men begynder at græde helt hysterisk, når hun ikke kan nå legetøjet, og stopper først når vi giver det til hende.
Vi tumler, "flyver", ruller, danser, flytter hendes legetøj ...
... så hun skal bevæge sig for at nå det (her giver hun bare op og græder), går til rytmik, babysvømning mv. Så jeg synes, vi gør ret meget, men der sker bare ikke rigtig noget. Den sidste måneds tid har hendes motoriske udvikling stået ret stille.
Mht. hendes døgnrytme, ser den idag således ud:
Vågner ca. kl. 7.7.30
Morgenmad kl. 7.30-8.00 (øllebrød, havregrød, fuldkornsgrød eller lign, vand af kop)
Flaske (150 ml) kl. 9-9.30
Formiddagslur kl. 9.30-10 (hun sover max 30 min)
Frokost kl. 11.30 (rugbrød, grøntsager og vand af kop)
Flaske (150 ml) kl. 12.30-13
Middagslur kl. 13-13.30 (sover max 30 min)
Mellemmåltid kl. 15.00 (frugtmos)
Eftermiddagslur kl. 15.30 (sover max 30 min)
Flaske (150 ml) kl. 16.00
(nogen gange en lur fra kl 16.30-17.00)
Aftensmad kl. 18.00 (hun får hvad vi spiser, vand af kop)
Godnatflaske (180 ml) kl. 19.30-20.00 og puttes til natten.
Natflaske (150 ml) ca kl. 4.
Har du et forslag til en ny døgnrytme, når hun bliver 7 måneder og kun skal have 4 flasker? Og hvordan får jeg hende til at sove mere om dagen? (har prøvet at sove ude, sove inde, køre i barnevogn, sove hos mig, men hun nægter at sove mere end 30 min af gangen om dagen).
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.