Brev:
Opstart dagpleje
Hej Helen
Min datter på 9 mdr skal starte i dagpleje om halvanden måned og jeg har i den forbindelse lidt spørgsmål.
Hun er en pige som er MEGET glad for begge sine forældre (og nok allermest mor i situationer hvor der behøves trøst men far er næsten lige så god). Det er jo selvfølgelig skønt men det betyder samtidig at hun ikke er så glad for andre mennesker. Hvis hun sidder ved os eller kravler rundt eller feks sidder i en indkøbsvogn så smiler hun, snakker , vinker og griner til andre og er bestemt ikke genert eller indadvendt. Men lige så snart hun kommer op til andre (feks bedsteforældre) så bliver hun så ked af det og vil med det samme retur til far og mor. Også selvom far og mor stadig er i hendes synsfelt.. og går vi ud af rummet så bryder hendes verden helt sammen.
Hun ser ofte begge sæt bedsteforældre (i hvert fald 3 gange pr måned) så det ...
... er ikke fordi de er fremmede, men de er bare ligesom bedst på tryg afstand. Det samme gør sig gældende med alle andre mennesker. Hun har søgt meget tryghed ved os siden hun blev født og vi har hele tiden troet at det blev anderledes når hun blev lidt ældre men det har ikke ændret sig. Og det gør nu, at vi er en smule nervøse for dagplejeopstart. For hvis hun ikke er tryg ved mennesker hun har set ofte, hvordan skal det så ikke gå et, for hende, fremmed sted??
Kan du give os lidt retningslinjer for hvordan vi hjælper hende bedst i opstarten?
Det skal lige tilføjes at hun ellers er et meget glad og kommunikerende barn. Hun er meget tydelig omkring sine følelser og man er aldrig usikker på hvad hun vil. Hun kravler rigtigt og rejser sig op ved borde og stole. Spiser masser af 'rigtig mad' og sover godt så hun trives på alle parametre.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.