Brev:
Opstart dagpleje
Hej Helen
Min datter på 9 mdr skal starte i dagpleje om halvanden måned og jeg har i den forbindelse lidt spørgsmål.
Hun er en pige som er MEGET glad for begge sine forældre (og nok allermest mor i situationer hvor der behøves trøst men far er næsten lige så god). Det er jo selvfølgelig skønt men det betyder samtidig at hun ikke er så glad for andre mennesker. Hvis hun sidder ved os eller kravler rundt eller feks sidder i en indkøbsvogn så smiler hun, snakker , vinker og griner til andre og er bestemt ikke genert eller indadvendt. Men lige så snart hun kommer op til andre (feks bedsteforældre) så bliver hun så ked af det og vil med det samme retur til far og mor. Også selvom far og mor stadig er i hendes synsfelt.. og går vi ud af rummet så bryder hendes verden helt sammen.
Hun ser ofte begge sæt bedsteforældre (i hvert fald 3 gange pr måned) så det ...
... er ikke fordi de er fremmede, men de er bare ligesom bedst på tryg afstand. Det samme gør sig gældende med alle andre mennesker. Hun har søgt meget tryghed ved os siden hun blev født og vi har hele tiden troet at det blev anderledes når hun blev lidt ældre men det har ikke ændret sig. Og det gør nu, at vi er en smule nervøse for dagplejeopstart. For hvis hun ikke er tryg ved mennesker hun har set ofte, hvordan skal det så ikke gå et, for hende, fremmed sted??
Kan du give os lidt retningslinjer for hvordan vi hjælper hende bedst i opstarten?
Det skal lige tilføjes at hun ellers er et meget glad og kommunikerende barn. Hun er meget tydelig omkring sine følelser og man er aldrig usikker på hvad hun vil. Hun kravler rigtigt og rejser sig op ved borde og stole. Spiser masser af 'rigtig mad' og sover godt så hun trives på alle parametre.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.