Annonce

Annonce

Svar: Vuggestuestart


4. december 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at din dreng har fået en vuggestueplads, og jeg kan godt forstå, hvis du har en del spørgsmål og er lidt usikker på det hele. Jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig, men det vil også være en rigtig god idé, at du kontakter institutionen og taler med dem om nogle af de praktiske ting.

Der er forskel på, hvad man skal medbringe i institutionen alt efter hvilken kommune man tilhører. Du kan f.eks. spørge til hvorvidt din dreng selv skal medbringe madpakke og frugt, du kan spørge om han selv skal medbringe bleer, hvad han skal have med af skiftetøj osv. Da han starter i vinterperioden vil han have brug for en flyverdragt, støvler, handsker, hue (elefant)... og du skal naturligvis tale med personalet om, hvorvidt børnene sover ude eller inde, om han vil være en del på legepladsen osv. - fordi det også spiller ind på, hvor meget tøj han vil have brug for. Han vil have brug for indesko/sutsko... det kan være nogle skridsikre skindfutter med den alder han har, og han vil have brug for et sæt skiftetøj - du kan evt. have et sæt liggende fast i institutionen, og han kan også have glæde af at have en ekstra trøje med, hvis det er lidt koldt en dag.

Det kan være en rigtig god idé at tale med personalet om deres rutiner i hverdagen, hvornår børnene leger, spiser og sover. og det vil være rigtig godt, hvis du hjemmefra kan forsøge at skabe nogenlunde samme rytme før din dreng starter i institutionen, så han allerede fra starten kan sove, når de andre børn sover, er parat til at spise, når det er spisetid osv. Da han starter 10.5 måned gammel, vil han måske have brug for en flaske med mme før middagsluren, og det kan være en god idé at tale med personalet om, hvordan I praktisk gør dette.

Det vil være en god idé at medbringe puttebamse, putteklud osv. hvis han er vant til at blive puttet med dette, så hans putterutiner er genkendelige og trygge - der vil ...


Annonce

... være rigeligt at forholde sig til af nye ting og genkendelighed giver tryghed. Det er helt naturligt, hvis han endnu ikke bruger en bamse eller klud bevidst, men det kan stadig være en god idé at have et sådan overgangsritual, der også fungerer som bindeled mellem institution og hjem.

Så skal du også tale med dem om, hvordan du bedst afleverer ham om morgenen. Hvilket tidspunkt der vil være bedst og hvor lang tid han skal være der i starten. Det vil være godt at tale me dem om muligheden for at aflevere ham til den samme pædagog i starten, så han kan knytte sig til hende og ved hvem der tager sig af ham, når han savner sin mor :)

Du kan også spørge ind til deres værdier, rutiner, regler for forskellige ting. Du kan spørge ind til om de f.eks. har en "kostpolitik", "søvnpolitik", "hygiejnepolitik", "sygdomspolitik" - Og generelt kan du blot spørge, hvad de synes det er vigtigt, at du ved og hvordan de vil foreslå at I gør det hele, for at få så god en start som muligt :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil være en rigtig god idé, hvis du inden han starter har mulighed for at komme på besøg og bare være i institutionen sammen med ham, så han oplever den nye verden med fra sin trygge base - han vil spejle sig i dig, afkode om du synes det er rart og hyggeligt og hvis han fornemmer, at du er tryg og glad ved stedet og ved det hele, så bliver han også mere tryg... så at komme på besøg et par gange, før han rigtigt starter og skal prøve at være der alene, kan være godt givet ud.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og derudover vil jeg også anbefale dig meget at læse min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker. I den gennemgår vi blandt andet, hvordan man siger farvel på en god måde, vænner barnet til vuggestuen, træder ind i den nye verden som vuggestuen er, henter på en god måde, kommer godt hjem osv.

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god jul, når I kommer så langt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce