Brev:
Storesøster holder på afføring
Hej Helen,
Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug for fagligt input.
I juni kom lillebror til verden, hvilket storesøster Eva (tre år til marts) i det store hele har håndteret rimeligt og som vi forventede. Men hun begyndte at holde på sin afføring, og siden august - med 8 dage uden afføring! - har hun været på daglig movicol. Hun får næsten ikke mælk eller sukker, og får havregrød med svesker i hver morgen, spiser godt og drikker godt, og er glad og aktiv. Hvis der er gået mere end tre dage har hun fået dobbelt brev movicol, og det gav resultat. Ved flere dage har vi givet microlax, hvilket føles som er voldsomt overgreb.
Når der endelig er noget på vej, bliver hun meget urolig og får humørsvingninger, og klager over ondt i numsen, men når der først er hul igennem er der ingen brok eller piv, og det er utrolig nok ikke hård afføring.
Men nu er der ingenting der virker; idag efter foreløbig seks dage uden afføring har hun fået dobbelt dosis movicol, godt med svesker, microlax, masser af bevægelse, men der kommer ...
... ingenting, og hendes mave er helt udspilet. Hun VIL bare ikke give slip!
Hun får utrolig meget opmærksomhed ifht at hun ikke kommer af med noget, men det skal jo ud! Det fylder utrolig meget i vores hverdag og påvirker både hendes og vores humør. Set med vore øjne har hun spillet skuespil hele eftermiddagen siden hun fik microlax, fordi hun kan få en masse opmærksomhed på at der måske, måske ikke, er noget på vej.
Alt i alt er vi sikre på at hun bevidst holder igen, og maven ikke fejler noget. Hvad kan vi stille op? Det nytter ikke meget at hælde flere ting på hende, der sætter gang i tarmene, når nu hun har sat sig for det ikke skal ud.
Jeg behøver vel knapt nok nævne at hun ikke er interesseret i pottetræning på nogen måde. Hun kan lokkes til at sidde på den et par gange om ugen, men der kommer ikke så meget som en dråbe.
Der blev en længere roman, men vi har brug for at prøve nye måder at hjælpe hende på, indtil vi kan tale med børnelægen. Vi tror ikke på at hverken kost eller medicin er en løsning.
Vi ser frem til at høre fra dig.
Tak,
Laura.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.