Brev:
Søvn - det virker godt men...
Hej Helen
Vi har fulgt dine tidligere råd omkring hvordan vi får adskilt mælk og søvn, og det er lykkedes rigtig fint. Min datter er nu nede på kun 2 flasker i døgnet, inden middagslur og aftenputning.
Du anbefalede os, at trille hende i vognen inden formiddagsluren, så hun kunne lære at overgive sig til søvnen uden mælk. Det har virket rigtig godt, hun sover faktisk på 2 min stort set hver dag. Det samme til middagsluren. Så vi behøver faktisk knap nok decideret at gå tur med hende. Der skal ikke meget mere end et par "rok" til, så sover hun nu. Dejligt!
Nu er mit spørgsmål så - skal vi bare lade hende fortsætte med det? Det virker jo super godt og hun sover bedre end nogensinde før faktisk - halvanden time ca til hver lur. Eller tænker du, at nu hvor hun har lært at overgive sig til søvn uden mælk, så skal hun vænnes tilbage til tremmesengen igen om dagen også? Tænker at nu skal hun jo nødig få en ny "afhængighed" - nemlig at skulle køres/rokkes for at falde i søvn om dagen... Kunne det i så fald være en ide først at tage en fase hvor hun fortsat falder i søvn i vognen, men uden at der rokkes/køre - og dernæst næste step tilbage i ...
... tremmesengen om dagen?
Vi er i den heldige situation jo, at vi får en lillebror her i januar, så min datter skal ikke starte i vuggestue. På den måde er vi jo ikke pressede af, at hun partout SKAL lære at sove uden rokken i vognen lige nu og her. Så lad mig endelig høre hvad du tænker er mest hensigtsmæssigt for os på sigt?
Afslutningsvis lige et spørgsmål ift. kommende lillebror og søvn - blot for at være på forkant denne gang :) Ved godt at et lille spædbarn ingen rytme har, og blot spiser og sover efter behov. Men hvornår tænker du at man kan forvente, at indføre en rytme ift. søvn? Og hvornår er det hensigtsmæssigt, at tilvænne ham at tremmesengen er det sted hvor man sover både om dagen og aftenen/natten (Selvfølgelig med babynest osv for at gøre det trygt og rart).
Jeg har altid siddet og holdt min datter i hånden indtil hun faldt i søvn - måske derfor hun nu har så svært ved, at falde til ro i sengen på egen hånd? Er det hensigtsmæssigt med lillebror, at lære ham fra starten at kunne falde i søvn selv, altså gå lidt ind og ud, hvad tænker du om det?
På forhånd mange tak,
Mange hilsener Mor i (ikke helt så meget mere) vildrede
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.