Annonce

Annonce

Svar: Snotsuger


27. november 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Vi har i næsen små hår, der opfanger bakterier, virus, støv, pollen og andre partikler og sørger for, at det ikke trænger ned i lungerne. Når der dannes snot, så kan vi fjerne dette og få de forskellige partikler ud af næsen, andre gange så synkes det og kommer ned i mavesækken. Så man kan sige, at det at vi danner snot er en måde, hvorpå vi holder vores luftveje rene - og små børn der ikke kan pudse næse, må gerne hjælpes af med snottet.

Til spædbørn vil det ofte være en god idé at opbløde snot eller størknede bussemænd med lidt saltvand, og så kan det ofte fjernes med snippen af en stofble eller lignende. Det kan også nogle gange hjælpe at kilde barnet lidt under næsen med snippen af en stofble, fordi når barnet så nyser, så renses næsen helt automatisk.

Med den alder din dreng har, vil det stadig være svært for ham at finde ud af at pudse næse og dermed få snotten ud af næsen. Her kan du også nogle gange være heldig at det kommer ud, hvis han nyser, men du kan også bruge en snotsuger/næsesuger. De sælges ofte på apoteket, i Matas og i større supermarkeder.

Det er en lille ballon med en tut i enden. Og du gør det, at du trykker ballonen ind, ...


Annonce

... sætter tutten op til hans næsebor, slipper ballonen og snottet suges ud. Det fungerer ofte ret godt. Det vigtige er, at du ikke stikker tutten af næsesugeren op i næsen - du bør ikke stikke noget op i næsen på din dreng - da du så kan irritere slimhinden i næsen. Den skal sættes lige i kanten af næseboret.

Det er også vigtigt, at du ikke suger ham i næsen hele tiden, for jo mere du suger, jo mere slim kan der også dannes. Derfor skal du kun suge hans næse, når han har behov for det - lidt ligesom når du selv pudser din næse...

Nogle gange kan du også med fordel bruge saltvand i hans næse med den alder han har, igen for at løsne evt. snot i næsen - og så kan du evt. bruge næsesugeren bagefter.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Husk at vaske hænder på dig selv og på din dreng, når du renser hans næse, for at nedsætte risikoen for smitte med forkølelse.

Jeg vil anbefale dig mig bog "Helens bog om børn og sygdom". I den kan du læse meget mere om forkølelse, hvordan du lærer dit barn at pudse næse, hvordan du forebygger sygdomme, hvornår din dreng må komme i dagpleje/vuggestue i forbindelse med sygdom osv. Bagerst i bogen er et sygdomsregister :)

Fortsat held og lykke med ham - og hils i mødregruppen fra mig :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce