Svar: Vil ikke spise morgenmad
Kære A.
Tak for dit brev :)
Kan det tænkes, at din datter får en del mælk hos dig kl 05, så meget at det måske tager pladsen op for morgenmaden.. Jeg tænker umiddelbart, at det måske godt kan hænge sådan sammen, og jeg vil derfor foreslå dig, at du forsøger at afkorte amningen tidlig morgen lidt.
Hvis du ammer fra begge bryster tidlig morgen, så kan du gå over til "kun" at amme fra det ene bryst. Hvis du ammer fra et bryst, så kan du begynde at afkorte denne amning lidt, så hun dier kortere og kortere tid hos dig. Det vil sige, at du skal forsøge at lirke brystet ud af munden på hende, før hun selv slipper helt. Og på den måde se, om hun så har lidt mere appetit om morgenen.
Det vil også være rigtig godt, hvis du kan starte med at sætte hende i den høje stol og så tilbyde hende lidt bløde frugtbåde, ristede rugbrødsbjælker eller lignende i hånden. Det at sidde og gumle på lidt mad vil styrke hende mundmotorisk, det vil sætte gange i hendes spytproduktion, og det vil gøre hende opmærksom på, at det er spisetid, så når du så har lavet grøden og kommer med den, så vil hun være mere parat til at spise den.
Derudover er det rigtig fint, at du forsøger at variere mellem ...
... forskellige grødtyper, og du må også gerne prøve at variere mellem færdiglavet og hjemmelavet grød, netop for at give så meget variation som muligt. Det er også rigtig fint, at variere mellem forskellige typer frugtmos og bærmos på toppen. Grød ser meget forskelligt ud og smager meget forskelligt alt efter om der er sveskemos, jordbærmos, pæremos eller abrikosmos som topping. Her kan du også variere mellem hjemmelavet frugtmos og frugtmos på glas.
Du skriver, at du har forsøgt med små bidder af en bolle, og hvis hun kan tygge dette, er det rigtig fint. Du kan også prøve at lave klatkager til hende - det er i princippet grød som du steger på panden :) Du må gerne blande lidt frugtmos i klatkagerne.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du ikke kan få hende til at spise grød, klatkager, frugt, bær, små bidder af en bolle osv. om morgenen og om formiddagen, så må du lige nu bibeholde amningen formiddag. Det er jeg enig med dig i. Men prøv om du kan få øget hendes indtag af morgenmad og mellemmåltid om formiddagen, så hun stille og roligt kan trappe ud af formiddagsamningen og mælken begynde at fylde lidt mindre :)
Håber du kan bruge dette lidt videre :)
Fortsat god appetit og rigtig god weekend, når du kommer så langt :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...