Brev:
Drikker meget vand om natten
Hej Helen,
Jeg har overvejet at skrive til dig en del gange efterhånden, men nu er jeg altså kommet derud, hvor jeg ikke ved, hvad jeg ellers skal stille op.
Jeg har en datter på snart 2 år og hun får stadig sutteflaske om natten med vand. I nogle perioder får hun en halv til at falde i søvn på og så en halv inden jeg går i seng og så hører jeg ikke mere til hende, men i lange periode, vågner hun mange gange og drikker nogle nætter helt op til 5 flasker á 250 ml. Det forstyrrer naturligvis både hendes og min søvn væsentligt og derudover så er det ved at være hårdt at skulle vaske lagner mv., når hun tisser igennem, hvis jeg ikke lige når at få hende skiftet. Nogle nætter skifter jeg hende to gange!
Hun er tidligere testet for sukkersyge, men alle hendes tal ser fine ud og lægen sagde til mig, at jeg bare skulle vænne hende af med flasken om natten, fordi hun drikker for lidt om dagen. Det har vores sundhedsplejerske også sagt til mig for meget lang tid siden, men problemet er at jeg har lidt ambivalente følelser omkring det og at det længe har føles forkert og så er det svært at gennemføre.
Det ene går på, at jeg fornemmer at det giver hende rigtig meget tryghed og så har det tidligere ikke generet mig så meget - kun vasketøjet. Samtidig aner jeg ikke, hvordan jeg skal gribe det an. Skal man trappe ud ligeså stille eller skal det være en "kold tyrker"? Må hun få en halv flaske at falde i søvn på eller skal det være helt slut?
Jeg har nogle nætter prøvet at vænne hende lidt af med det og på et tidspunkt prøvede jeg 3 ...
... nætter i træk og hun græd bare... var meget ulykkelig og jeg kunne ikke få lov at trøste hende, så jeg var nødt til at tage hende med ned i vores seng (hun sover ellers i sin egen) for i det mindste at kunne være tæt på hende. Jeg føler ikke, at jeg kan trøste hende når hun bare sidder i sin seng og jeg står og kigger på hende og kan ikke få lov at nusse hende... Nå men hun kom så ned i sengen til os, hvor hun fortsat var ulykkelig efter en del tid falder hun så til ro og sover lidt, men vågner så igen, hvorefter det hele gentager sig.
Hun må hjertens gerne sove ved os, og nogle nætter beder hun dog også selv om at komme ned til os og så gør hun det, men jeg er ikke interesseret i at skabe en vane for hende ved at tage hende ned pga. det med vandet, hvis det ikke er et egentligt behov hun har, da jeg sover ret dårligt når hun ligger i samme seng.
Hendes far rejser meget og jeg fornemmer, at det ofte er i perioder, hvor han er væk eller når hun er ved at få en tand (som lige nu), at det er allerværst.
Både jeg og dagplejer vurderer, at hun også drikker godt om dagen og i perioder også her en del.
Jeg har svært ved at finde ud af, hvordan jeg lige skal gribe det hele an og håber meget, at du har nogle råd.
Hvilket middel, skal jeg så bruge når hun er ked af det om natten? Det lyder måske underligt, men det har jo været det jeg har kunnet gøre indtil nu. Jeg kan jo forstå, at det er meget normalt at børn indimellem får et lille glas vand om natten - og så skal man jo også op.
Med venlig hilsen
Den fortvivlede og trætte mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.