Annonce

Annonce

Brev:

Vågner om natten og vil ikke sove igen


23. oktober 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågner om natten og vil ikke sove igen

Hei Helene

Min datter vil ikke sove om natten og hun i dag 1,5 år.

Vi har haft søvnproblemet problem siden marts 2017. Jeg ammet dengang og pludselig i marts kom problemet. Efter jeg havde ammet hende om natten ville hun ikke falde i søvn igen. Vi prøvede og løse problemet på flere måder.

Først endret vi natamningen til natflaske, efterfølgende kom hun på eget værelsen sidst i april. Tilsidst sluttet vi med flasken på natten. Min datter valgte selv og slutte med amningen, og modermælk blev til modersmælkerstatning.

Hun tog det riktig flott at komme på eget værelse og har aldrig vist tegn på hun ikke trives i egen seng og på eget værelse. Hun vil ikke sove med os i vores seng. Hun bliver urolig. Vi oplever hun finner mere ro i sin egen seng.

Vi har siden marts haft nogen gode dage, men sammenlagt har vi oplevede at hun har sovet igennem 10-20 gange . Sovet igennem er for os at hun vågner 1-2 gange får sutten og sover med det samme igen. 3-5 gange total har hun sovet natten igennem. Dette er ofte kun sket når hun er kommet sent i seng (kan skyldes meget forskelligt).

Min datter har fine rutiner dagen igennem. Sover hverdag i børnehaven 1-1,5 time fra kl. 11.30. Hun er meget aktiv af sin alder, fremme i skoene og udforsker verden og de mennesker som hun møder. Hun trives rigtig godt i børnehaven og elsker at være der. (Vi bor i Norge og der starter de direkte i børnehave når de er 1 år)

Vi har fine rutiner om aftenen; aftensmad, bad, hygge, en lille flaske med mælk inden på hendes værelse i skødet på mor eller far. Vi sidder på en stol ved siden af sengen til hun sover og det tager mellem 5-15 minutter. Hun kommer i seng når hun viser ...


Annonce

... tegn på træthed, lægges mellem 18-19.00, oftest kl 19.00 og aldrig efter kl. 19.00, da bliver hun overtræt.

Vi høre hende 0-2 gange før vi går i seng kl. 22. problemet løser hun ofte selv eller vi giver hende sutten som hun ikke finder (hun har masser af sutter i sengen) og hun sover med det samme.

Mellem kl. 00-01 da starter det. Hun vågner og vi kan ikke få hende til at sove igen. Dette står på mellem 2-4 timer stort set hver nat.
Hun virker nogen gange frisk og ikke lyst til og sove mere. Men ofte opplever vi også en pige som virker ulykkelig, træt og vil gerne sove men kan ikke finde ro. Vi prøver at snakke med hende, stryge hende på ryggen, berolige hende. Vi sidder på en stol ved siden af hende eller ligger på en madras ved siden af hende med hånden ind til hende så hun ved vi er der.

Men ingen får sovet.... min mand og jeg skiftes hver nat og vi gruer os for hver nat. Hvor lang tid skal vi være vågen igen. Vi er trætte!

Vi tror hun er meget plaget af sine tænder som kommer ud. Flere hjørne tænder er kommet ud og flere er på vej.

Det gør ondt at se min datter er træt om dagen på grund af de manglende timer om natten. Ofter får hun lov til at sove til hun vågner om morgen når hun har været oppe om natten. Sover ofte til kl. 7.00.

I børnehaven har vi aftalt hun får lov til at sove 2 gange om hun har behov for det. Jeg tror ikke på min datter bliver lykkerligere af at vi nægte at sove når hun er træt. Hun er alltid træt når vi lægger hende kl. 19.00. Yderst sjælden vi har problemer.

Hvad skal vi gøre for at hjælpe vores datter med at sove natten igennem?

Håber du kan hjælpe os! Den første søvnspecialist kunne ikke hjælpe.

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce