Svar: Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?
Kære lykkelige mor
Tak for dit brev :)
Da jeres datter gennem længere tid har trives rigtig fint med 2 flasker i døgnet, så bør hun fortsat kunne dette, og selvom hendes alder, udvikling osv. måske kan gøre, at hun lige nu vågner og har brug for lidt ekstra mælk/væske og måske også den tryghed der ligger i dette, så vil det være rigtig fint, hvis I kan trappe ud af den ene flaske.
I kan enten vælge at fjerne flasken før middagsluren og her en overgang tilbyde hende lidt mme af en kop, så hun lærer at sove middagslur uden at få flaske/mælk først... Det vil være rigtig fint i forhold til hendes alder. I kan også vælge at fjerne en af aften/natflaskerne og umiddelbart tænker jeg, at det nok vil være bedst at trappe ud af flasken kl 03/04.. Det er naturligt hårdt at blive vækket på det tidspunkt, og dertil kommer, at det ikke kan udelukkes at mælk midt om natten kan påvirke hendes indtag af morgengrød - og det er netop vigtigt, at hun spiser og også drikker tilstrækkeligt hele dagen igennem, for at kunne undvære flaske/væske om natten...
Du fortæller, at hun aldrig har taget imod en drømmeflaske, men at hun nu er begyndt at vågne og efterspørge en flaske mellem kl 22-24, og jeg tænker, at det kan være en god idé at tilbyde ...
... flaske her fremfor om natten. Det er også med til at sikre, at hun ikke vågner kl 03, fordi hun reelt er tørstig. Også fordi hun ikke får flaske i forbindelse med at hun puttes til natten (hvilket i øvrigt er rigtig fint, fordi hun så ikke er afhængig af flaske i munden for at sove :)).
Og så vil jeg ikke anbefale jer, at I fortynder hendes mme, men i stedet anbefale, at I skærer ned i mængden af mælk, så hun får mindre og mindre af gangen. Det vil sige, at hvis hun lige nu drikker 200 ml, så skruer I ned til 180, så 160, 140, 120 ml og på den måde trapper I hende stille og roligt ud af det behov. Samtidig skal I så naturligt sikre jer at hun drikker og spiser nok hele dagen igennem, ligesom I også meget gerne må hjælpe hende med kærtegn, putteklud, beroligende ord, stillingskift, måske en lille sang eller lignende - et ritual, som på sigt naturligt vil hjælpe hende videre i søvnen og tage over, hvor hun får flasken lige nu.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Prøv om I kan hjælpe hende videre i egen seng, så I holder fast i at hun fortsat sover der. Giv hende gerne flasken med den gradvist nedtrappede mængde mælk i direkte i sengen, så hun ikke vænnes til at skulle op i favn om natten, men fortsat sover hvor hun er puttet :)
Håber I kan bruge dette lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!