Annonce

Annonce

Brev:

Far på barsel


12. oktober 2017

Alder:
9 mdr.

Far på barsel

Kære Helen

Tak for dine tidligere råd, som jeg har været særdeles glad for.

Min datter bliver nu 9 måneder om lidt, og jeg starter arbejde indenfor nogle få uger, hvor farmand så skal barsle den i halvanden måneds tid.

Vi er endelig kommet dertil, hvor jeg synes, jeg kan sige, at lillepigen spiser rigtigt godt. Det har derfor også taget mig lidt tid at nå dertil, hvor jeg synes, jeg kunne putte hende uden amning til formiddagslur. Jeg har indtil også arbejdet med, at hun ikke skulle falde i søvn ved brystet, hvilket hun ikke rigtigt gør længere. Jeg har nu putter hende en uges tid og det går fint. Som du også skrev, sover hun så ikke længere en rigtig lang lur. Hun tager nu en halv times tid. Middagsluren er på omkring de to timer. Jeg tænker at begynde at putte hende uden amning til den indenfor de næste dage. Hun bliver puttet en halv times tid efter frokost. Før formiddagsluren får hun lidt ...


Annonce

... frugtmos - bør hun få noget her også? Jeg er jo lidt nervøs for, at hun ikke vil sove så længe.

Jeg har forsøgt mig med at korte lidt ned på ammetiden om natten for på den måde at se om jeg kan få hende til at undvære brystet. Hun ammes når hun puttes omkring klokken 19. Og igen omkring 22.30, midt nat og tidlig morgen. Det er den midt på natten, jeg gerne vil se om ikke hun kan undvære. Det vil gøre det nemmere for far at tage natten, hvor hun godt kan være lidt urolig, når hun fx får dynen sparket af. Har du nogle gode tips?

Derudover vil jeg høre, om du har nogle gode ideer til mellemmåltider, som ikke er for svære for en far at finde ud ad. Jeg fylder fryseren med frugtmos, men det kan hun jo ikke udelukkende få. Jeg giver hende lidt forskelligt - bolle, frugt, frugtkiks, grød, æggemuffin pg en masse andet. De øvrige måltider tænker jeg ikke bliver et problem for ham.

Bedste hilsner
En snart arbejdende mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce