Annonce

Annonce

Svar: Sur pige på 8 mdr. vil ikke have børstet tænder og skal sove selv


4. september 2003

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Mette

Det er helt normalt med en periode med sure miner. Det kræver stor tålmodighed at lære at bevæge sig rundt og mange børn bliver frygtelig irriterede og ulykkelige, når de kæmper for at komme frem, men enten ikke kommer nogen steder eller kommer baglæns istedet for. Til gengæld er der stor glæde, når det endelig lykkes.

Istedet for at går med din datter i hænderne, så prøv at støtte hende i at krave. Hjælp hende ved at stå på alle fire og rokke frem og tilbage. Hun behøver ike kravle, bare rokke. Hvis hendes arme endnu ikke er stærke nok til dette, så støt hende i maveliggende stilling ved at støtte hende fødder, så hun bedre kan komme fremad, krybende.

Det gør ikke noget at hun har temperament. Det kan godt være en fordel at blive så sur at det tilsidst lykkes.

Det er vigtigt at få børstet tænderne, men måske kunne du i en periode prøve at lade hende selv bidde lidt i tandbørsten. Jeg synes personligt at det er en fordel at man som forældre altid børster om aftenen, så kan barnet selv forsøge om morgenen, hvor tænderne jo ikke er så beskidte, da barnet ikke har spist i løbet af natten. Vær opmærksom på at hvis du giver en flaske til natten, nå bør tænderne børstes bagefter, da der også er sukker i mælk.

Jeg synes det er helt i orden at din datter stadig får flaske selvom hun er 8 mdr. Når hun er så glad for den er det synd at tage den fra hende og det er kun to gange i løbet af et døgn.

Jeg synes ikke at I skal sove sammen med jeres datter. Hvis beslutningen er taget om at hun skal sove i eget værelse, så hold fast ved det. Mit forslag er at I bruger det jeg kalder "se-til-metoden". Det at putte sit barn begynder med et fast putteritual. ...


Annonce

... Det kan være at få et bad, at få nattøj på, få sunget en godnat sang,- hvad I nu synes passer ind i jeres familie. Børn elsker ritualer, elsker gentagelser. Det giver tryghed og ro, så et fast putteritual er alfa omega.

Når jeres datter er gjort klar til natten, så putter du hende med det samme ritual, kysser godnat og så går du. Det kan godt være at hun protesterer og græder og det er helt naturligt, for hun føler sig utryg når du går, hun føler sig alene. Derfor går du tilbage til værelset, fortæller hende at du stadig er der, men at hun skal sove og så går du igen. Dette gentager du igen og igen. Efterhånden finder hun ud af at du er der, at hun ikke er forladt og så falder hun forhåbentlig i søvn. Jeg plejer at sige at der godt må gå 3 minutter fra man går til man ser til barnet igen.

Det er vigtigt at du og din mand er enige om hvordan i gør, så I kan støtte hinanden. Det er også en god idé at være enige om hvem der putter. Når I har lavet en aftale, så skal I holde fast i den. Det kan ikke nytte noget at du kommer rendende, hvis I har aftalt at det er far der putter.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tror bestem ikke at der går en uge. Det kan være en fordel at skrive dagbog, også hvis hun vågner i løbet af natten. Hvis man skriver ned, hvordan det går, hvormeget hun vågner, hvormeget hun græder osv. så er det nemmere at se en fremgang fra den ene aften/nat til den anden. Ofte vil man i løbet at ca tre dage kunne se en forskel.

Det er vigtigt at I ikke flytter hende i eget værelse samtidig med at der sker en ændring i hendes liv i øvrigt. Det er f.eks ikke hensigtsmæssigt at flytte barnet i eget værelse samtidig med at det skal begynde institution.

Held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce